Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Manažer reprezentace o Limberském: Hoďte kamenem, kdo neměl problém podobného rázu

Praha - Trenér fotbalové reprezentace Pavel Vrba chystá "jisté kroky" kvůli prohřešku Davida Limberského, který minulý týden havaroval opilý. Vysvětlili si prý určitá pravidla a kouč, jenž v minulosti vedl Limberského i v Plzni, naznačil, že vyřadit jednatřicetiletého levého beka z národního týmu nehodlá. Manažer reprezentace Dušan Fitzel se domnívá, že by měl hodit kamenem ten, kdo "problém" jako Limbeský nikdy neřešil.

"Byl jsem informován od začátku, co se stalo. David mi dokonce sám volal po té události, komunikovali jsme spolu, vysvětloval mi určité věci," řekl Vrba. "Komunikoval jsem i s klubem. Chtěl jsem mít ucelené informace, protože spousta informací v tisku nebyla úplně přesná a některé byly až zavádějící," doplnil.

Limberského z týmu zřejmě nevyřadí. "Nebudu říkat, že mám radost z toho, že se David nějakým způsobem provinil. Bude na to asi civilní soud, který bude rozhodovat o tom, jaký trest dostane. Dostal trest i v klubu a ne malý," uvedl Vrba v novém komunikačním prvku fotbalové reprezentace. V přímém přenosu odpovídal na dotazy fanoušků na oficiálním YouTube kanálu.

Manažer reprezentace Dušan Fitzel: "Všichni jsme lidé. Jenom řeknu, hoďte kamenem ten, který neměl žádný problém podobného rázu. Jedno, co mi vadí - David uznal chybu, ale udělal to další gesto, které bylo až dětinské. Ale na druhou stranu všichni jsme to pochopili, že takhle se reprezentant chovat nesmí."

"Vysvětlili jsme si s Davidem určitá pravidla, která chci, aby hráči dodržovali. Určitě to nechceme smáznout, nějak se k tomu postavíme. Máme na to svůj názor a veřejnost včas nějaké další kroky pochopí. Je to interní věc, víc informací dávat nebudu," dodal Vrba.

Limberský před týdnem v Praze na Smíchově v opilosti naboural svůj luxusní vůz a po nehodě se snažil utéct. Plzeňský klub mu minulý pátek odebral kapitánskou pásku, udělil nejvyšší pokutu v historii Viktorie a naznačil, že hráč v případě dalšího prohřešku může být vyřazen z kádru.

Limberský incidentu litoval, ale omluvu si pokazil v neděli v Příbrami kontroverzní oslavou prvního ze svých dvou gólů. Reprezentační zadák poté, co otevřel skóre, napodoboval točení volantem.

Je nám líto, video expirovalo.
Limberský v opilosti havaroval a chtěl od nehody utéct

Hlavní zprávy

Nejčtenější články