Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Za řízení v opilosti přišel trest. Limberský už není v Plzni kapitánem

Plzeň - Vedení fotbalové Viktorie Plzeň zbavilo obránce Davida Limberského kvůli autonehodě v opilosti funkce kapitána týmu a udělilo mu nejvyšší pokutu v historii klubu. Jakékoliv další porušení profesionální smlouvy by podle generálního manažera Adolfa Šádka mělo pro hráčovo působení ve Viktorii fatální následky. Limberský trest od klubu přijal a za své chování se omluvil.

"Z pohledu klubu se jedná o naprosto nepřijatelné porušení profesionální smlouvy, pro které jednoduše není polehčující okolnost. David Limberský byl s okamžitou platností zbaven funkce kapitána týmu, udělená pokuta je pak mnohonásobkem dosavadních nejvyšších finančních trestů ve Viktorii Plzeň," uvedl Šádek.

Limberský tři dny poté, co v neděli jedním gólem přispěl k výhře národního týmu v kvalifikačním duelu v Lotyšsku (2:1) a k postupu na evropský šampionát, usedl v opilosti za volant. V Praze na Smíchově v noci ze středy na čtvrtek naboural své luxusní auto a podle policistů se snažil od nehody utéct a vyhrožoval jim. Jednatřicetiletému hráči v krajním případě může hrozit až tříleté vězení.

Je nám líto, video expirovalo.
Limberský se omluvil za svůj incident

Vedení Viktorie s hráčem incident dlouze řešilo. "Pro naše závěry nebyly ani nebudou rozhodující informace z médií, v tuto chvíli jsme nebrali v potaz ani zprávy z dosavadního šetření policie. Naším jediným měřítkem je profesionalita a vystupování hráčů Viktorie Plzeň, kterým by měl jít David coby dosavadní kapitán příkladem," prohlásil Šádek.

Adolf Šádek:

"Dnešní rozhovor pro něj (Limberského) nebyl příjemný. V konečném důsledku je celá situace poučením i pro nás. Kdo není schopen pochopit, jaké povinnosti a nároky vyplývají ze statusu hráče Viktorie Plzeň, nemá v Doosan Areně co pohledávat."

Naznačil, že případný další prohřešek by mohl znamenat konec Limberského ve Viktorii. "Jeho středeční jednání je jednoduše neakceptovatelným prohřeškem, který se u žádného hráče Viktorie Plzeň nebude opakovat. Davidovi bylo jasně sděleno, že jakékoliv další porušení profesionální smlouvy bude mít pro jeho další klubové působení fatální následky," dodal Šádek.

Omluva za neomluvitelnou chybu

Limberský trest přijal. "Udělal jsem strašnou hloupost a dobře si uvědomuji, že pro moje chování neexistuje omluva. Přesto bych se omluvit chtěl - a to jak trenérům a spoluhráčům, vedení a partnerům klubu, tak také fanouškům Viktorky i všem těm, kteří mi například v dresu národního týmu drží palce," prohlásil Limberský a dodal, že je připraven plně spolupracovat při vyšetřování případu.

"Mrzí mě, že jsem tolik lidí zklamal, a je mi jasné, že jejich důvěru budu zpět získávat velmi dlouho. I tak se o to ale pokusím. V tuto chvíli napnu všechny síly k tomu, abych co nejdříve mohl odvádět adekvátní výkony na hřišti," doplnil levý obránce. Dopoledne Limberský trénoval s týmem a bude připraven nastoupit do nedělního ligového duelu v Příbrami.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články