Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Limberský v opilosti boural a snažil se utéct policistům

Plzeň – Reprezentant David Limberský nezvládl v opilosti řízení a snažil se utéct policistům. Nehoda se obešla bez zranění. Západočeský klub se zatím k události nevyjádřil. Informace přinesly servery iDNES.cz a iSport.cz. Jednatřicetiletému kapitánovi Viktorie hrozí až tříleté vězení.

David Limberský
zdroj: EPA autor: FRISCO GENTSCH

Podle hráčova právního zástupce Bronislava Šeráka šlo o banální nehodu v malé rychlosti při odbočování. Vedení reprezentace zatím incident řešit nebude. "Z pohledu reprezentace se jedná o znepokojivou informaci, takové chování neschvalujeme. Ale vzhledem k tomu, že se to nestalo během reprezentačního srazu, je to záležitostí klubu," řekl mluvčí reprezentace Ondřej Lípa s tím, že s Limberským bude chtít incident probrat trenér národního týmu Pavel Vrba.

Plzeňský obránce na křižovatce pražských ulic Vrchlického a Na Popelce přímo před zraky motorizované policejní hlídky narazil do zídky s plotem. "Řidič vzal nohy na ramena, policisté ale muže po pár metrech doběhli a zadrželi. Za to si muži zákona od řidiče vyslechli smršť výhružek, že si to lidově řečeno odskáčou a že je nyní čekají velké problémy," uvedla policejní mluvčí Iveta Martínková.

"Vzápětí policisté také zjistili důvod jeho útěku i podrážděného chování. Provedenou zkouškou u řidiče totiž naměřili více než jeden a půl promile alkoholu v dechu," dodala.

Je nám líto, video expirovalo.
Limberský v opilosti havaroval a chtěl od nehody utéct

Policisté případ kvalifikovali jako podezření ze spáchání trestného činu pod vlivem návykové látky, a jelikož způsobil dopravní nehodu, hrozí mu až tříleté vězení. Limberský se podrobil výslechu, následně byl propuštěn na svobodu. "Bez komentáře. Vše řeší můj právník," reagoval stručně Limberský na dotaz Blesku. Škoda na Limberského voze značky Bentley byla předběžně odhadnuta na částku přesahující půl milionu korun.

"Pro Viktorii Plzeň jsou tyto informace novinkou, v tuto chvíli se k nim tedy klub nebude vyjadřovat. V první řadě budeme stávající situaci řešit se samotným hráčem," uvedl v tiskovém prohlášení plzeňský klub.

Krajní obránce v neděli pomohl premiérovým reprezentačním gólem k výhře 2:1 v Lotyšsku, která český národní tým s předstihem posunula na mistrovství Evropy v příštím roce. Nejbližší utkání může Limberský odehrát za Plzeň v neděli v lize v Příbrami.

Zdroj
ČTK, isport.cz, idnes.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články