Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Plzeň si Limberského opět pozvala na kobereček, od gesta se distancovala

Plzeň – Neuběhlo ani pár dní, co měl po nehodě v opilosti s vedením Plzně pohovor, a David Limberský musel na kobereček v západočeském klubu znovu. Tentokrát za oslavu gólu, při níž napodoboval točení volantem v odkazu na nedávný incident. Vedení Viktorie se od tohoto činu distancovalo a prohlásilo, že zavede nová opatření, která ale blíže nespecifikovalo.

"Klub FC Viktoria Plzeň se distancuje od gesta, kterým David Limberský oslavil svou první branku v ligovém utkání na hřišti Příbrami. Jakkoliv dokáže vedení klubu pochopit, že po událostech posledních dnů byly gólové emoce Davida Limberského obrovské, zvolené gesto mohlo být vyloženo jako znevážení či zlehčení celé situace," uvedl klub v prohlášení.

"Situaci řešil klubový management se samotným hráčem, jenž svým chováním pobouřil fanoušky napříč klubovým spektrem, příznivce plzeňského fotbalu nevyjímaje," doplnil západočeský klub.

Limberský v noci na čtvrtek pod vlivem alkoholu naboural v Praze svůj luxusní vůz a poté se snažil utéct policistům. Klub měl o den později s jednatřicetiletým obráncem dlouhý pohovor, sebral mu kapitánskou pásku a udělil mu pokutu údajně až těsně pod hranicí milionu korun. Navíc naznačil, že v případě dalšího prohřešku by hráč mohl ve Viktorii skončit.

Limberský prohlásil, že incidentu lituje, ale omluvu si v neděli pokazil kontroverzní oslavou gólu. Poté se v Příbrami trefil ještě jednou a Plzeň vyhrála 4:0.

"Na klubové úrovni budou provedena další opatření, aby chování a vystupování hráčů Viktorie nepoškozovalo jméno klubu především směrem k jeho partnerům a fanouškům. Veškeré tyto interní kroky, včetně současné komunikace vedení klubu s Limberským, však nebudou prezentovány veřejně a hráči ani management klubu se k nim nebudou blíže vyjadřovat," uvedl klub dále v prohlášení.

"Celou tuto situaci nebere klub na lehkou váhu a diskuze se všemi fotbalisty bude velmi důrazná. Jasným cílem je stanovení takových pravidel profesionálního chování a vystupování hráčů, aby se neopakovaly žádné ze situací právě skončeného týdne," dodal klub.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články