Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Máme nůž na krku, je si vědom Bílek

Praha - Trenér české fotbalové reprezentace Michal Bílek si je vědom toho, že pokud v pátečním kvalifikačním utkání o mistrovství světa dovolí jeho svěřenci jít Arménii do vedení, budou mít velký problém. Právě rychlé vedení Arménii vyhovuje pro její brejkový styl hry. Proto Češi potřebují hlavně skórovat jako první.

"Všechny výsledky Arménů souvisí s tím, jak se zápas vyvíjí. Když dají první gól, tak se s nimi hraje velmi špatně, protože pak brání a chodí do brejků. Když ale dostanou branku jako první, tak jsou v problémech. Proti nim je obzvláště důležité, kdo vstřelí první branku," řekl Bílek.

Proto bude třeba, aby čeští reprezentanti zlepšili zakončení, se kterým se v poslední době trápí. "Musíme navázat na poslední tři zápasy, ve kterých jsme zahráli dobře. Ale musíme být efektivnější v koncovce a začít střílet branky. To nás připravilo o lepší výsledky, proto teď musí být koncovka rozhodně lepší," prohlásil Bílek.

Při snaze o vstřelení branky ale nesmí český výběr příliš otevírat zadní vrátka a nechávat ofenzivní hráče hostů chodit do soubojů jeden na jednoho. "Jak Movsisjan, Mchitarjan, tak třeba Özbiliz jsou velmi rychlí a umí to jeden na jednoho. Nesmíme jim k tomu dávat prostor," varuje Bílek. "Hráči mají maximum informací o soupeři a o tom, jak chceme hrát. Teď už je na nás, jak si s tím na hřišti poradíme," dodal.

Očekává, že čeští hráči předvedou výkon na hranici svých možností, jak se jim to pravidelně daří v případech, kdy je tým v ohrožení a pod velkým tlakem. "Máme nůž na krku. Špatný výsledek pro nás znamená téměř neřešitelnou situaci. Každý si to uvědomuje. Sami jsme si to zkomplikovali a teď uděláme vše pro to, abychom to napravili a postup vybojovali," dodal Bílek.

Tomáš Rosický o Arménii:

Tomáš Rosický"Je to typický brejkový tým. Když hrají zezadu, tak jsou výborní a mají strašně rychlý přechod do útoku. Jakmile musí tvořit nebo hrát do plných, tak mají velký problém. Proto s těmi menšími týmy prohrávají nebo nemají výsledky."

Trenér Arménie Vardan Minasjan vnímá, že svěřenci Michala Bílka mají před domácím utkáním nůž na krku a potřebují zvítězit. Se svým týmem ale chce v Praze také uspět. "Pro nás je cílem, abychom předvedli pěkný fotbal, a také nemyslíme na to, že bychom tady prohráli," uvedl Minasjan.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté se připravují na zápas s Arménií
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články