Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

"Malý Mozart byl nejlepší na hřišti," komentuje Rosického anglický tisk

Praha - Brilantní nebo znovuzrozený jsou jen některé z adjektiv, které angličtí sportovní komentátoři použili při hodnocení Rosického výkonu v nedělním severolondýnském derby. Arsenal v něm dokázal otočit utkání s favorizovaným Tottenhamem a i díky gólu kapitána české reprezentace zvítězil vysoko 5:2. Rosický byl vyhlášen Mužem zápasu ve čtyřech velkých denících, chválu si vysloužil po celé Anglii.

Tomáš Rosický
zdroj: Getty Images

"Rosický odehrál brilantní zápas," okomentoval hru jednatřicetiletého záložníka legendární obránce Arsenalu a fotbalový expert BBC Lee Dixon. Analýza pořadu Match of the Day zvlášť vychválila záložní řadu Arsenalu ve složení Benajun - Arteta - Rosický, která "rozhodla o vítězství" kanonýrů.

Svěřenci Arséna Wengera do zápasu nevkročili nejlépe a po penaltě bývalého útočníka "Gunners" Emmanuela Adebayora prohrávali ve třicáté čtvrté minutě už 0:2. Ještě do přestávky ovšem červenobílí dokázali góly Sagny a Van Persieho vyrovnat. V úvodu druhého poločasu se po více než dvou letech zapsal do listiny střelců i Rosický, který nakonec dovedl svůj tým k fantastické výhře 5:2.

Rodák z Prahy dostal za svůj výkon vysokou známku 9 od listu Daily Telegraph. Na stejnou hranici se v zápase dostal jen jeho spoluhráč Theo Walcott, za Muže zápasu list ale zvolil Rosického. "Předvedl nejlepší výkon za šest let, co je v Anglii. Ve středu pole si užíval svobodu a jeho přihrávka na Van Persieho před Walcottovým čtvrtým gólem byla úžasná," pochválil Telegraph.

Van Persie slaví gól
zdroj: ISIFA

Uznání si vysloužil i v The Times. "Hrál jako znovuzrozený," napsal známý novinář Matt Dickinson. Dle něj zápas nezávisel pouze na představení výborně hrajícího tahouna kanonýrů Van Persieho. "Zápas ukázal jeho další úžasné představení, ale především byl zajímavý nečekaným přínosem Rosického a Benajuna a ne pouhým totálním spoléháním na Van Persieho," napsal list.

Podobně vyzdvihly výkon "Malého Mozarta" i Guardian a Daily Mail, jež ho rovněž označily za nejlepšího hráče zápasu, stejně jako The Independent. "Rosický byl prostě vynikající," uvedl deník.

Poctu záložníkovi složili na Twitteru i fanoušci, jejichž vzkazy posléze zveřejnily oficiální stránky Arsenalu. Na adresu českého fotbalisty přistály komentáře jako "Klobouk dolů, ty Malý Mozarte," nebo "Nejlepší hráč na hřišti." Jedinou špatnou zprávou nedělního zápasu je tak pouze zranění zad, kvůli kterému kapitán vynechá reprezentační utkání s Irskem.

Zdroj
ČT sport, Daily Telegraph, deník Sport, Guardian

Hlavní zprávy

Nejčtenější články