Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Liverpool si poradil s Arsenalem a z Londýna veze důležité tři body

Dvěma brankami v druhém poločase rozhodli hráči Liverpoolu o cenném vítězství na hřišti Arsenalu. Reds porazili londýnský klub 2:0 a v tabulce se dotáhli na rozdíl jediného bodu na vedoucí Manchester City. 

Radost hráčů Liverpoolu
zdroj: ČTK/PA autor: John Walton

O devátém ligovém vítězství "Reds" po sobě rozhodli brankami v rozmezí 55. a 62. minuty Diogo Jota a Firmino. Uspěl také Tottenham, který v dohrávce 16. kola zvítězil stejným rozdílem na hřišti Brightonu a dotáhl se bodově na šestý West Ham.

Předloňský anglický šampion Liverpool se v první půli proti koncentrované obraně Arsenalu prosazoval těžko. Výjimkou byla jen Van Dijkova hlavička z druhé minuty, kterou vytáhl brankář Ramsdale. V úvodu druhé půle se sice dostal na opačné straně hřiště do šance domácí Ödegaard, toho ale zase vychytal Alisson.

Deset minut po přestávce tak udeřili hosté. Střelou z úhlu na bližší tyč se prosadil portugalský útočník Jota. Liverpool vzápětí využil rozhozené obrany Arsenalu podruhé a v 62. minutě zvýšil náskok po Robertsonově centru Firmino. Brazilský útočník se trefil proti "Kanonýrům" podeváté v kariéře.

Svěřenci trenéra Jürgena Kloppa neprohráli v Premier League desátý zápas za sebou. Naopak Arsenal prohrál po pěti předchozích výhrách a je dál v neúplné tabulce čtvrtý.

Uspěl také Tottenham, který v dohrávce 16. kola zvítězil 2:0 na hřišti Brightonu a dotáhl se bodově na šestý West Ham. Tottenham mohl poslat do vedení proti Brightonu už v 5. minutě útočník Kane, který obral o míč chybujícího brankáře Sáncheze, následně ale minul prázdnou bránu. "Spurs" se přesto ještě v první půli dočkali, když střelu Kulusevského tečoval do sítě Romero a připsal si první gól v dresu Tottenhamu.

Po přestávce se prosadil po rychlém brejku také Kane. Osmadvacetiletý anglický reprezentant vstřelil v Premier League rekordní 95. gól na hřišti soupeře a osamostatnil se v čele žebříčku od druhého Waynea Rooneyho. Šlo o jeho dvanáctou branku v této ligové sezoně.

Tottenham se po třetím vítězství z posledních čtyř zápasů v lize posunul v neúplné tabulce na sedmé místo o skóre za West Ham a má ještě zápas k dobru. Brighton je po šesté soutěžní porážce za sebou třináctý.

Anglická fotbalová liga:

16. kolo: Brighton - Tottenham 0:2 (37. Romero, 57. Kane),

27. kolo: Arsenal - Liverpool 0:2 (55. Jota, 62. Firmino)

Hlavní zprávy

Nejčtenější články