Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Zopakuje Liverpool povstání na Anfieldu? Musí se nám sejít perfektní večer, má jasno Klopp

V roce 2019 vyřadili v semifinále Champions League po fenomenálním comebacku Barcelonu, letos se budou o něco podobného snažit ve čtvrtfinále proti Realu. Fotbalisté Liverpoolu prohráli v Madridu 1:3 a doma budou dohánět manko stejně jako Borussia Dortmund, která v úvodním utkání prohrála na stadionu Manchesteru City 1:2.

Mohamed Salah z Liverpoolu oslavuje gól v Lize mistrů
zdroj: REUTERS

"Reds" neodehráli před týdnem v repríze finále Ligy mistrů z ročníku 2017/18 dobrý zápas, připsali si jen jednu střelu na branku a vedle gólu Marca Asensia inkasovali ještě dvakrát zásluhou Viníciuse Júniora.

Úřadující šampioni Premier League nezdolali Real čtyřikrát v řadě, ale věří, že se jim podaří obrat jako proti Barceloně. Tenkrát po úvodní porážce 0:3 vyhráli doma 4:0.

"V té době to ale bylo z 80 procent způsobeno atmosférou, která nám bude chybět a musíme to zvládnout bez ní. Nevypadá to nejlépe a musí se nám sejít perfektní večer, abychom měli šanci, ale zkusíme to," řekl trenér Jürgen Klopp.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Real Madrid – Liverpool

Liverpool postoupil do semifinále v pěti z posledních šesti případů, ale proti španělským týmům vyhrál jen jeden z předchozích devíti zápasů. Loni kousal vyřazení v osmifinále s Atléticem Madrid a po úvodní porážce 1:3 ze hřiště soupeře se mu ještě v evropských pohárech nepodařilo nikdy postoupit.

"Bílý balet" navíc posílilo víkendové vítězství 2:1 v El Clásicu proti Barceloně a na vedoucí příčku v La Lize ztrácí jen bod. Vedle Rafaela Varaneho mu sice bude dál scházet kapitán Sergio Ramos, jenž byl vedle zraněného kolena stejně jako Varane pozitivně testován na koronavirus, ze čtvrtfinále ale prošel pokaždé z posledních osmi případů.

"Vzhledem k síle, kterou Liverpool má, jsem si myslel, že budu mít v prvním duelu více zákroků. Pokud bude odveta stejná, budu jen rád, nicméně si myslím, že to bude úplně o něčem jiném," prohlásil brankář Thibaut Courtois.

Otevře Manchester City do čtveřice semifinálovou bránu?  

Dortmund ukončil v úvodním čtvrtfinále proti Manchesteru City 788 minut dlouhou neprůstřelnost soupeře v milionářské soutěži, ale nadějnou remízu 1:1 neudržel, neboť inkasoval v 90. minutě zásluhou Phila Fodena.

V odvetě bude muset prolomit sérii šesti proher s anglickými týmy za sebou. "Věříme si, ale to nám stačit nebude. Ukázali jsme, že v zápasech s nejlepšími obstojíme, bude to ovšem brutálně těžký úkol," uvedl trenér Dortmundu Edin Terzic.

Německý celek bude opět spoléhat zejména na nejlepšího střelce aktuálního ročníku LM Erlinga Haalanda, autora 10 branek, a zkusí alespoň zopakovat výsledek z dosud jediného vzájemného utkání na svém stadionu, v němž před devíti lety vyhrál 1:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Manchester City – Borussia Dortmund

"Citizens" chtějí v LM přerušit sérii tří čtvrtfinálových výpadků a probojovat se poprvé mezi nejlepší kvarteto soutěže s trenérem Josepem Guardiolou. K jejich jedinému postupu do semifinále v roce 2016 přispěl ještě Manuel Pellegrini.

"Vím, že máme skvělý tým, který je schopný do semifinále projít. Už jsme tam mohli být i v minulých sezonách, ale pokaždé jsme to vlastními chybami ztratili," konstatoval záložník Ilkay Gündogan.

Vedoucí celek anglické ligy bude mimo jiné skládat reparát za víkendovou porážku 1:2 s Leedsem, proti němuž nevyužil celý druhý poločas v početní výhodě a inkasoval v nastaveném čase po zásahu Stuarta Davise. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články