Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Náš tým nemá žádné hranice, chválil Zidane. Klopp si není jistý obratem bez fanoušků

Velká spokojenost vládla v táboře Realu Madrid po úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů. Španělský tým v něm porazil Liverpool 3:1 a udělal výrazný krok směrem k postupu. Kouč "bílého baletu" Zinédine Zidane měl pro svěřence po závěrečném hvizdu pouze slova chvály, zároveň ale upozornil, že odveta bude ještě náročná. 

Zinédine Zidane
zdroj: REUTERS autor: Susana Vera

Real neprohrál ve dvanáctém soutěžním utkání za sebou. "Mám velkou radost z hráčů. Prodloužili jsme naši dobrou sérii. Zápas jsme od začátku zvládli velmi dobře. Na začátku druhé půle jsme trochu bojovali a z jedné šance inkasovali, ale vítězství 3:1 je zasloužené," řekl Zidane.

"Vložili jsme do toho obrovské úsilí. Hráči se hodně unavili. Vychutnáme si, co se nám povedlo, odpočineme si a od středy začneme myslet na sobotní zápas," připomněl osmačtyřicetiletý Francouz nadcházející ligové El Clásico s Barcelonou.

Po výhře ale také mírnil nadšení. "Ještě jsme nic nevyhráli. Hráči odvádějí úžasnou práci po všech problémech, které nás v této sezoně potkaly. Těší nás, jak si vedeme. Ale pořád zbývá dlouhá cesta, bojujeme ve dvou soutěžích. Naším plánem je jít do odvety s vědomím, že je to stále 0:0," uvedl Zidane, který s Realem ovládl Ligu mistrů jednou jako hráč a třikrát v roli trenéra.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Real Madrid – Liverpool

"Tenhle tým nemá žádné hranice, což je skvělé. Všichni chtějí víc. Máme hráče s ohromnými zkušenostmi, kteří toho už vyhráli strašně moc, ale chtějí v tom pokračovat, a to dokazuje charakter každého z nich," konstatoval mistr světa i Evropy.

Na triumfu "los blancos" se dvěma trefami podílel Vinícius Júnior, další zásah přidal Marco Asensio. Za hosty se prosadil Muhammad Salah. "Nejsem si jistý, zda to nebyl Viníciusův nejlepší výkon v Realu, ale dát ve čtvrtfinále dvě branky je pro něj a pro tým hodně významné. Mám radost, protože jediné, co mu pravděpodobně chybělo, byly góly. Vzhledem k tomu, jak pracuje, mu dvě branky stejně jako týmu dodají sebevědomí," prohlásil Zidane.

Dvacetiletého Brazilce potěšil zejména první gól z 27. minuty, na který mu dalekonosným pasem mezi dva obránce nahrál Toni Kroos. "Toni je neuvěřitelný, báječný hráč. Pokaždé, když vkročí na hřiště, dokazuje svou ohromnou kvalitu. Nikdo nehraje jako on. Rád bych mu poděkoval za přihrávku," řekl Vinícius Junior.

Liverpool čeká v odvetě náročný úkol. Před dvěma lety ale předvedl velkolepý obrat v semifinále s Barcelonou. Zatímco první zápas na Camp Nou "Reds" prohráli 0:3, doma vyhráli 4:0. Kouč Jürgen Klopp si ale uvědomuje, že bez fanoušků, kteří v současnosti nemohou na stadiony kvůli pandemii koronaviru, to bude o to těžší.

"Je to úplně jiné. Domácí utkání s Barcelonou tvořila z 80 procent atmosféra na stadionu. Tentokrát to musíme zvládnout bez diváků. Nevím, jestli to bez nich dokážeme, ale můžu vám slíbit, že se o to pokusíme. Nezasloužili jsme si víc, ale aspoň jsme dali gól, který nám hodil záchranné lano," uvedl třiapadesátiletý Němec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články