Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Mbappé: I když hraji proti Messimu či Ronaldovi, říkám si, že jsem nejlepší

V devatenácti letech vyhrál mistrovství světa a stal se králem střelců Ligue 1, v jednadvaceti hrál finále Champions League, v aktuálních dvaadvaceti zazářil mimo jiné hattrickem proti Barceloně na slavném Camp Nou. Francouzský supertalent Kylian Mbappé už toho v kariéře dokázal opravdu hodně. A to je stále teprve na začátku.

Kylian Mbappé v dresu PSG
zdroj: REUTERS

"Profesionálním fotbalistou jste zhruba 15 let. Máte proto 15 let na to, abyste ze sebe dostali absolutně vše, co ve vás je. Až po kariéře bude čas na bilancování," řekl s nadhledem Mbappé, jehož čeká úvodní čtvrtfinále Ligy mistrů na stadionu Bayernu.

Favoritem jsou sice obhájci trofeje, kteří v milionářské soutěži nenašli od března 2019 přemožitele v 19 duelech za sebou a doma vyhráli osmkrát v řadě, ale útočník Paris Saint-Germain věří, že loňskou finálovou porážku jim se spoluhráči oplatí.

"Bayern má skvělý tým. Na naše další vzájemné utkání se těší fanoušci z celého světa. My budeme klidní, sebevědomí, pokusíme se ukázat to nejlepší a doufejme, že to bude stačit k důležitému vítězství," doplnil.

V letošním osmifinále se forvard PSG radoval z gólu proti Barceloně čtyřikrát a stal se nejmladším autorem 25 branek v historii Champions League. Dosavadní rekord držel Lionel Messi.

"Pokaždé když vcházím na trávník, říkám sám sobě, že jsem nejlepší. I v případě, když hraji proti Messimu nebo Cristianu Ronaldovi a vím, že jsou lepší. Dokázali toho v kariéře milionkrát víc, ale v mé hlavě jsem nejlepší já. Snažím se i takhle posouvat své hranice a ukazovat zápas co zápas maximum," vysvětlil Mbappé.

S 20 trefami je top kanonýrem aktuálního ročníku francouzské Ligue 1, v LM rozvlnil síť celkově šestkrát. Pouze Erling Haaland z Dortmundu má na kontě více zásahů (10). "V současnosti se mi daří a budu se snažit, aby to pokračovalo celou kariéru."

Na hřišti musíte bavit lidi

Mbappého hlavní předností je bezesporu rychlost, jejímž prostřednictvím se dostává do množství šancí. Sám ale příznává, že pokud to jen trochu jde, snaží se kromě střílení gólů bavit tisíce fanoušků na tribunách i technickými finesami.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

"Lidé přicházejí na stadion za zážitkem a chtějí si například spravit chuť po problémech doma nebo v práci. I když cítíme tlak kvůli dosažení výsledků, neměl by přebít radost, kterou můžeme na hřišti týden co týden divákům předávat," dodal.

Vzhledem ke stávajícím opatřením proti šíření koronaviru se ovšem repríza loňského finále uskuteční bez příznivců na tribunách a sledovat ji budou chtě nechtě u televizních obrazovek. Prosadí se rodák z Paříže i tentokrát? 

Zdroj
ČT sport, ESPN, UEFA.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články