Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Ze zápasu s Barcelonou se dalo vytěžit víc, měl jasno Pilař

Po porážce 2:4 s Barcelonou na závěr hlavní fáze Ligy mistrů byl Václav Pilař zklamaný, protože cítil, že Plzeň mohla z duelu proti katalánskému favoritovi vytěžit víc. Přestože Viktoria v mimořádně těžké skupině C nezískala ani bod, podle čtyřiatřicetiletého záložníka ji utkání s Bayernem Mnichov, Interem Milán a "Barcou" posunou.

"Z toho zápasu se dalo vytěžit víc. Samozřejmě má Barcelona obrovskou kvalitu na míči. Běháte hodně bez balonu, to je obrovsky těžké. Ale za stavu 2:3, pokud bychom vydrželi a nedostali hned další gól, by byl závěrečný tlak třeba ještě větší," řekl Pilař.

Už před utkáním bylo jasné, že Plzeň skončí ve skupině poslední a "Barca" třetí. Svěřenci trenéra Michala Bílka doma katalánské mužstvo nečekaně přestříleli, i když měli výrazně nižší držení míče. "Měli jsme hodně příležitostí, vystřelili jsme asi čtyřiadvacetkrát. Rozdíl byl v tom, že oni z šancí dali branky, my ne," uvedl bývalý hráč Wolfsburgu či Freiburgu.

"Také do defenzivy to od Barcelony nebylo stoprocentní, asi proto skončili ve skupině třetí. Nemáme se za co stydět, hráli jsme poctivě a dopředu byli nebezpeční. Ale neproměňovali jsme šance," dodal Pilař.

Obhájci českého titulu při historicky čtvrté účasti v elitní soutěži poprvé prohráli všech šest zápasů. Se skóre 5:24 navíc jen těsně unikli negativnímu rekordu skupinové fáze Ligy mistrů. "Tohle ani nevím, vůbec to neřeším. Nás taková utkání jen posunou," prohlásil rodák z Chlumce nad Cidlinou.

Od hvězdných soupeřů se snažil vzít si co nejvíce. "Jak si věří na balonu, jak jsou sebevědomí, to je skvělé. Do toho náběhy za obranu a práce v rychlosti. Takhle se můžeme prezentovat i my. Jsou někde jinde, ale i v našich silách je být takhle dobří v některých fázích zápasu," uvažoval Pilař.

Poprvé v tomto ročníku Ligy mistrů nastoupil v základní sestavě. "Byl jsem šťastný, že jsem dostal důvěru. Připravoval jsem se poctivě na zápas, hodně jsem pracoval do defenzivy. Mrzí mě střela v prvním poločase. Obstřeloval jsem to a nemělo to potřebnou razanci. Ale týmově to bylo kvalitní," konstatoval odchovanec Hradce Králové.

V první půli ho fauloval velký barcelonský talent Gavi, který za ostrý skluz dostal žlutou kartu. "Dohrál to za lajnou. Spíš jsem viděl, jaký je to obrovsky šikovný hráč. V 18 letech taková práce s balonem a rychlé změny směru. Klobouk dolů, je to velká budoucnost španělského fotbalu. Ale tohle dělat neměl," zakončil s úsměvem Pilař.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články