Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Leverkusen remizoval s Bruggami a zahraje si Evropskou ligu

Patrik Schick ani nikdo jiný v utkání Leverkusenu s Bruggami neskóroval. Bayer obsadil ve skupině B Ligy mistrů třetí místo a zahraje si play-off Evropské ligy. V pohárech naopak nebude pokračovat Atlético Madrid, které prohrálo 1:2 v Portu. Ze skupiny D prošel do vyřazovací fáze Frankfurt po výhře 2:1 nad Sportingem a Tottenham, který porazil rovněž 2:1 Marseille.

V "plzeňské" skupině C udržel stoprocentní bilanci Bayern Mnichov domácím triumfem 2:0 nad Interem Milán. Ve skupině A si pohlídala první místo navzdory první porážce v sezoně Neapol, která podlehla 0:2 Liverpoolu. Všechny čtyři celky si zajistily postup už dřív.

Duel Leverkusen - Bruggy příliš šancí nenabídl, i kvůli vývoji souběžně hraného utkání v Portu. V ojedinělé příležitosti se po změně stran objevil Schick, jeho hlavičku po rohovém kopu ale vyrazil gólman Mignolet na břevno a udržel páté čisté konto v aktuálním ročníku soutěže. Český útočník, jenž se vrátil po zdravotních problémech do základní sestavy po třech zápasech, neukončil čekání na premiérovou trefu.

Bayeru remíza stačila, protože Porto vedlo už ve 24. minutě o dvě branky. Prosadili se Eustaquio a Taremi, pro něhož to byl v Lize mistrů pátý gól v posledních třech kolech. V závěru hosté snížili po vlastním gólu Marcana.

Portugalský celek si zajistil první místo ve skupině. Čtvrtfinalista minulého ročníku Atlético si naopak poprvé od sezony 2010/11 nezahraje v jarní části evropských pohárů, při bodové shodě s Leverkusenem ho stála lepší umístění horší vzájemná bilance.

Dramatické rozuzlení skupiny D

Ve skupině D mohly postoupit před závěrečným kolem všechny čtyři týmy a dramatický byl i vývoj závěrečného kola. Sportingu doma stačila remíza, neudržel ale poločasové vedení a play-off Ligy mistrů si zahraje Frankfurt. Postupový gól dal v 72. minutě Kolo Muani.

Lisabonský celek čeká alespoň Evropská liga, o třetí místo totiž přišla z poslední akce zápasu Marseille. Francouzští vicemistři rovněž neudrželi vedení a v závěru se hnali za postupovou brankou, do otevřené obrany ale nakonec rozhodl Höjbjerg a Marseille se propadla na poslední místo. Tottenhamu stačil k postupu bod, vítězstvím se posunul dokonce do čela tabulky.

Liverpool pro triumf ve skupině potřeboval porazit Neapol o čtyři branky, nakonec skóroval dvakrát. O první gól se postaral v 85. minutě kanonýr Salah, jenž se sedmou trefou osamostatnil v čele tabulky střelců. V nastavení přidal pojistku Núňez. Neapol prohrála po 21 soutěžních zápasech a předchozích 13 vítězstvích. Lídr Serie A naposledy podlehl 24. dubna Empoli.

Po porážce Neapole zůstal jediným týmem s plným počtem 18 bodů Bayern. Bavorský velkoklub zvládl po gólech Pavarda a Choupa-Motinga i závěrečný duel a napodobil svůj stoprocentní zisk ze sezon 2021/22 a 2019/20. Bayern je prvním týmem, který vyhrál potřetí všech šest utkání ve skupině.

Výsledky 6. kola Ligy mistrů

Skupina A:

Liverpool - Neapol 2:0 (0:0)

Branky: 85. Salah, 90.+8 Núňez. Rozhodčí: Stieler (Něm.).

FC Rangers - Ajax Amsterodam 1:3 (0:2)

Branky: 87. Tavernier z pen. - 4. Berghuis, 29. Kudus, 89. Conceicao. Rozhodčí: Nyberg (Švéd.).

Skupina B:

FC Porto - Atlético Madrid 2:1 (2:0)

Branky: 5. Taremi, 24. Eustaquio - 90.+5 vlastní Marcano. Rozhodčí: Orsato (It.).

Bayer Leverkusen - FC Bruggy 0:0

Rozhodčí: Mariani (It.).

Skupina C:

Viktoria Plzeň - FC Barcelona 2:4 (0:2)

Branky: 51. z pen. a 63. Chorý - 45. a 54. Torres, 6. Alonso, 75. Torre. Rozhodčí: Petrescu (Rum.)

Bayern Mnichov - Inter Milán 2:0 (1:0)

Branky: 32. Pavard, 72. Choupo-Moting. Rozhodčí: Kružliak (Sloven.).

Skupina D:

Sporting Lisabon - Eintracht Frankfurt 1:2 (1:0)

Branky: 39. Gomes - 62. Kamada z pen., 72. Kolo Muani. Rozhodčí: Vinčič (Slovin.).

Olympique Marseille - Tottenham 1:2 (1:0)

Branky: 45.+2 Mbemba - 54. Lenglet, 90.+5 Höjbjerg. Rozhodčí: Marciniak (Pol.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články