Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

AC Milán, nebo Salcburk. Lipsko, nebo Šachtar. Liga mistrů pozná zbylé osmifinalisty

Po úterním prologu vzejdou ze středečních utkání Ligy mistrů poslední dva osmifinalisté. Ve skupině E se v přímém souboji o postup mezi šestnáct nejlepších celků utkají AC Milán se Salcburkem, v "efku" si to rozdají Šachtar Doněck s Lipskem. Sestřihy všech zápasů můžete zhlédnout od 23:00 na ČT sport.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Salcburk - AC Milán

V souboji úřadujících mistrů svých zemí stačí italskému šampionovi doma neprohrát, naopak rakouský tým musí zvítězit. První vzájemný duel skončil nerozhodně 1:1. "Musíme předvést co nejlepší výkon a postoupit," citoval web UEFA trenéra "Rossoneri" Stefana Pioliho.

"Na San Siru nás čeká finále. Nezbývá nám nic jiného než vyhrát," prohlásil útočník Salcburku Noah Okafor.

Jistý vítěz skupiny E Chelsea bude chtít oplatit Dinamu Záhřeb porážku 0:1 a zároveň si spravit náladu po víkendové blamáži v Brightonu (1:4). Lídr chorvatské ligy má ještě šanci na postup do vyřazovací fáze Evropské ligy z třetího místa.

Šachtar cílí ve varšavském azylu na postup

Šachtar musí ve Varšavě, kde kvůli válce na Ukrajině hraje domácí zápasy evropských pohárů, Lipsko porazit. V Německu zvítězil jednoznačně 4:1. Naopak "Rudým býkům" zajistí vstupenku do osmifinále i remíza.

"Bude to náročné utkání. Věříme, že před našimi příznivci předvedeme dobrý výkon a že díky nim bude všechno možné," uvedl trenér Šachtaru Igor Jovičevič. 

Obhájce trofeje Real Madrid hostí jako lídr skupiny F Celtic Glasgow. "Bílý balet" má osmifinále jisté, před Lipskem má ale pouze jednobodový náskok. Poslední skotský šampion skončí jistě poslední.

PSG a Benfica si to rozdají na dálku o první místo

Ve skupině H půjde v závěrečných utkáních o určení vítěze a postupujícího do Evropské ligy. Start v osmifinále LM mají jistý Paris St. Germain a Benfica Lisabon. Pařížané se představí v Turíně proti Juventusu, který svede na dálku souboj o třetí příčku s Maccabi Haifa.

"Za každou cenu se musíme do Evropské ligy dostat," konstatoval obránce Juventusu Federico Gatti.

Izraelský celek se střetne doma s Benficou a za turínským velkoklubem je jen kvůli horšímu skóre. "Benfica má skvělé mužstvo. Požádal jsem ale trenéra PSG (Christophea Galtiera), aby porazili Juventus," řekl kouč Maccabi Barak Bakhar.

Ve skupině G je už o pořadí rozhodnuto. Vítězný Manchester City po dvou venkovních remízách 0:0 vyzve Sevillu, jež má jistou Evropskou ligu. Druhý Dortmund čeká zápas na hřišti beznadějně posledního FC Kodaň.

Středeční harmonogram Ligy mistrů:

18:45
Real Madrid - Celtic Glasgow
Šachtar Doněck - Lipsko

21:00
AC Milán - Salcburk
FC Kodaň - Borussia Dortmund
Chelsea - Dinamo Záhřeb
Juventus - Paris St. Germain
Maccabi Haifa - Benfica Lisabon
Manchester City - Sevilla 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články