Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko běží modře

Zdržujete, znělo v Madridu. Vrsaljko pak hodil lahev, šarvátku se City klidnila až policie

Dramatickou dohru měla čtvrtfinálová odveta Ligy mistrů mezi fotbalisty Atlética Madrid a Manchesterem City. Po sérii šarvátek v napjatém závěru utkání se hráči obou týmu střetli i při cestě do šatny. V útrobách stadionu Wanda Metropolitano zasahovala také policie. Hostující "Citizens" udrželi na hřišti španělského týmu remízu 0:0 a díky vítězství z prvního duelu 1:0 postoupili do semifinále.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Atlético Madrid - Manchester City

Atlético ve snaze dohnat jednobrankové manko v závěru anglického rivala zatlačilo, ale v emočně vypjaté koncovce byl nejprve vyloučen po druhé žluté kartě za faul na Phila Fodena obránce Felipe.

Rozhodčí Daniel Siebert následně po sérii střetů hráčů obou týmů nastavil dvanáct minut. Úřadujícímu španělskému mistrovi se ale kýženou branku, která by poslala zápas do prodloužení, vstřelit nepodařilo.

Utkání končilo v napjaté atmosféře a emoce plály i při odchodu do kabin. Na televizních záběrech bylo mimo jiné vidět, jak obránce Atlética Šime Vrsaljko hodil po soupeři v tunelu láhev. Hráči vyřazeného španělského týmu vinili soupeře ze zdržování.

Utkání Atlético Madrid - Manchester City
zdroj: ČTK/AP

"Byli to ale oni, kdo ztrácel čas a dostával se do absurdních střetů," citovala agentura Reuters obránce Aymerica Laporteho z Manchesteru City. "Víme, jací jsou, a vždy dělají to samé. Není hezké vidět takové střety, ale je z toho mnoho povyku pro nic. Myslím, že jim to nepomohlo, protože byli v nejlepší fázi hry," řekl Laporte.

Trenér anglického týmu Pep Guardiola otázky na zdržování odmítl, ale záložník Rodri připustil, že je občas nutné se k podobné taktice uchýlit. "Když jste vzadu zamčení a zbývá pět nebo deset minut, musíte si pomoct i jinými zbraněmi. Nejsem zastánce toho, abychom to dělali celý zápas. Jen příležitostně. Ale co se stane na hřišti, na něm také zůstane. Na oba týmy byl velký tlak," řekl Rodri.

"Citizens", kteří obhajují loňskou účast ve finále a usilují o první triumf v Lize mistrů v historii, narazí v semifinále na třináctinásobného šampiona Real Madrid.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články