Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Liverpool ztratil výhru, Manchester City se nadřel, ale postupují oba

Favorité potvrdili postup, ale neměli to vůbec lehké. Fotbalisté Liverpoolu postoupili do semifinále Ligy mistrů přes Benficu Lisabon. Po vítězství 3:1 v Lisabonu doma hráli 3:3 a nyní je čeká Villarreal. Manchester City po výhře 1:0 v Anglii uhrál v Madridu s Atléticem remízu 0:0 a o finále si zahraje s Realem Madrid.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Atlético Madrid - Manchester City

Během opatrné první půle s minimem velkých šancí měl na madridském stadionu Wanda Metropolitano nejblíže k vedoucímu gólu záložník City Gündogan, který přízemní střelou zamířil do tyče.

Atlético po přestávce trochu přidalo v ofenzivě a Griezmann z těžké pozice o kousek minul. Komplikace pro hosty přišla po hodině hry, kdy museli krátce po sobě odstoupit kvůli zranění záložník De Bruyne a obránce Walker.

Domácí poté několikrát sahali po gólu, který by jim zajistil prodloužení, ale defenziva City v čele s brankářem Edersonem s vypětím sil odolávala. Těsně před koncem Felipe fauloval Fodena a spustil hromadnou strkanici. Felipe byl ve druhé minutě nastavení po druhé žluté kartě vyloučen.

Liverpoolský trenér Klopp udělal v základní sestavě hned sedm změn oproti prvnímu duelu a na lavičce začaly například ofenzivní hvězdy Salah a Mané. Domácí poslal do vedení ve 21. minutě hlavičkující Konaté. Francouzský obránce otevřel skóre také v Lisabonu. Núňezovo rychlé vyrovnání neplatilo kvůli ofsajdu, ale ve 32. minutě se už Benfica dočkala regulérního gólu. Ramos na hraně ofsajdového postavení přebral míč a zamířil přesně k tyči.

Liverpoolu v 55. minutě vrátil vedení Firmino střelou do odkryté branky po Jotově přihrávce, které předcházelo zaváhání gólmana Vlachodimose. Brazilský útočník hned za deset minut zvýšil na 3:1, druhou asistenci si připsal Tsimikas.

Benfica však druhou porážku 1:3 nepřipustila a duel ještě zdramatizovala góly střídajícího Jaremčuka a Núňeze. Senzační obrat se však na stadionu Anfield nekonal. Liverpool tak zůstává ve hře o historický "quadruple", tedy čtyři trofeje během jedné sezony.

Odvetná utkání čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů:

Atlético Madrid - Manchester City 0:0
Rozhodčí: Siebert - Seidel, Foltyn - Fritz (video, všichni Něm.). ŽK: Felipe, Llorente, Savič, Simeone (trenér) - Rodri, Aké, Mahriz, Foden, Cancelo. ČK: 90.+2 Felipe. Diváci: 63.000. První zápas: 0:1, postoupil Manchester City.

Atlético: Oblak - Savič, Felipe, Reinildo - Llorente, Koke (69. De Paul), Kondogbia, Lemar (82. Suárez), Renan Lodi (70. Correa) - Griezmann (69. Carrasco), Félix (82. Cunha). Trenér: Simeone.

City: Ederson - Walker (73. Aké), Stones, Laporte, Cancelo - De Bruyne (65. Sterling), Rodri, Gündogan - Mahriz, Foden, Silva (79. Fernandinho). Trenér: Guardiola.

Liverpool FC - Benfica Lisabon 3:3 (1:1)
Branky: 55. a 65. Firmino, 21. Konaté - 32. Ramos, 73. Jaremčuk, 82. Núňez. Rozhodčí: Gözübüyük - Van Zuilen, Balder - Van Boekel (video, všichni Niz.). Bez karet. Diváci: 51.373. První zápas: 3:1, postoupil Liverpool.

Liverpool: Alisson - Gomez, Konaté, Matip, Tsimikas - Keita, Milner (57. Thiago), Henderson (57. Fabinho) - Jota (57. Salah), Firmino (90.+1 Origi), Díaz (66. Mané). Trenér: Klopp.

Benfica: Vlachodimos - Gilberto (90.+1 Dias), Otamendi, Vertonghen, Grimaldo - Weigl, Taarabt (Mário) - Everton (90.+1 Almeida), Ramos (78. Bernardo), Goncalves (46. Jaremčuk) - Núňez. Trenér: Veríssimo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články