Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Za postup jako odměna vyhazov. Neapol propustila Ancelottiho

Krátce po postupu do osmifinále Ligy mistrů odvolalo vedení neapolského fotbalového klubu z funkce trenéra Carla Ancelottiho. V předchozích devíti zápasech tým nevyhrál a v tabulce Serie A mu patří až sedmé místo. Podle médií by Ancelottiho mohl na lavičce italských vicemistrů nahradit bývalý kouč AC Milán Gennaro Gattuso. Naopak s Ancelottiho jménem se spojují některé týmy z Anglie, které shání trenéra.

Trenér Neapole Carlo Ancelotti
zdroj: REUTERS autor: Alberto Lingria

Šedesátiletý renomovaný trenér skončil několik hodin po vysoké domácí výhře 4:0 nad Genkem, která Neapoli zajistila postup do vyřazovací části Ligy mistrů. V minulosti dokázal Ancelotti získat tituly v Anglii, Francii, Německu i Itálii a třikrát vyhrát Ligu mistrů. V Neapoli strávil rok a půl, mužstvo pod jeho vedením letos skončilo v lize druhé.

V listopadu Ancelotti podle agentury Reuters zkritizoval rozhodnutí majitele klubu Aurelia De Laurentiise, který nařídil hráčům kvůli špatným výsledkům setrvat týden v tréninkovém centru. Když fotbalisté po třech dnech nařízení porušili a rozjeli se domů, De Laurentiis jim udělil pokutu v celkové výši 2,5 milionu eur (64 milionů korun).

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Neapol - Genk
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články