Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Za postup jako odměna vyhazov. Neapol propustila Ancelottiho

Krátce po postupu do osmifinále Ligy mistrů odvolalo vedení neapolského fotbalového klubu z funkce trenéra Carla Ancelottiho. V předchozích devíti zápasech tým nevyhrál a v tabulce Serie A mu patří až sedmé místo. Podle médií by Ancelottiho mohl na lavičce italských vicemistrů nahradit bývalý kouč AC Milán Gennaro Gattuso. Naopak s Ancelottiho jménem se spojují některé týmy z Anglie, které shání trenéra.

Trenér Neapole Carlo Ancelotti
zdroj: REUTERS autor: Alberto Lingria

Šedesátiletý renomovaný trenér skončil několik hodin po vysoké domácí výhře 4:0 nad Genkem, která Neapoli zajistila postup do vyřazovací části Ligy mistrů. V minulosti dokázal Ancelotti získat tituly v Anglii, Francii, Německu i Itálii a třikrát vyhrát Ligu mistrů. V Neapoli strávil rok a půl, mužstvo pod jeho vedením letos skončilo v lize druhé.

V listopadu Ancelotti podle agentury Reuters zkritizoval rozhodnutí majitele klubu Aurelia De Laurentiise, který nařídil hráčům kvůli špatným výsledkům setrvat týden v tréninkovém centru. Když fotbalisté po třech dnech nařízení porušili a rozjeli se domů, De Laurentiis jim udělil pokutu v celkové výši 2,5 milionu eur (64 milionů korun).

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Neapol - Genk
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články