Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Z prohry ve finále se poučíme a budeme nejlepší tým světa, věří Guardiola

V týdnu před finále v jednom z rozhovorů prokázal, jak dokonale má Chelsea nastudovanou. Přesto v samotném zápase nebyl schopný na soupeře nic vymyslet a po porážce 0:1 musel kouč Manchesteru City Pep Guardiola sledovat, jak hráči v modrém emotivně slaví zisk ušatého poháru. Španělský trenér i tak své hráče chválil za skvělou sezonu a věří, že tým se z porážky poučí.

Kouč Manchesteru City Pep Guardiola zklamaně prochází kolem trofeje pro vítěze Ligy mistrů
zdroj: ČTK/AP/ autor: Pierre Philippe Marcou

"Citizens" vyhráli potřetí za poslední čtyři sezony anglickou ligu a k tomu přidali triumf v Ligovém poháru. Do finále Ligy mistrů se probojovali poprvé v historii. "Byla to sezona s 62 možnými zápasy, my jich hráli 61. Pro všechny z nás to v pandemickém světě bylo složité. Jsme smutní. Gratulujeme Chelsea, poučíme se z toho," prohlásil Guardiola na tiskové konferenci.

"Sezona ale byla mimořádná, mám ohromný respekt pro hráče, dali do toho všechno. Nedokázali jsme vyhrát, ale vrátíme se silnější. Teď chci domů za rodinou, dlouho jsem ji neviděl. Poté se vrátím do klubu. V příštích letech to bude nejlepší klub na světě," konstatoval španělský kouč.

"Teď si odpočineme, pak se připravíme na další sezonu. Pokusíme se hráče psychicky nabudit," řekl.

Finále rozhodl ve 42. minutě Kai Havertz. "Bylo to vyrovnané utkání. Na to, že jsme byli ve finále Ligy mistrů poprvé, jsme hráli velmi dobře. Ukázali jsme odvahu, zejména ve druhé půli," uvedl Guardiola, který s Barcelonou ovládl Ligu mistrů jednou jako hráč a dvakrát coby kouč.

"Nedokázali jsme dát gól, protože jsou velmi silní a rychlí v protiútocích. Nedovolili jsme jim hrát. Všichni hráči byli mimořádní. Jednoho dne se sem možná vrátíme," prohlásil někdejší defenzivní záložník.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články