Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Vítěz Ligy mistrů by mohl být rozhodnut turnajem Final Four

Podle španělského sportovního listu As je závěrečný turnaj pro čtyři nejlepší týmy jednou z variant řešení ukončení fotbalové Ligy mistrů. Evropská unie UEFA však stále kvůli pandemii koronaviru zvažuje vícero řešení. O vítězi by se tedy v tomto případě mohlo rozhodnout ve formátu Final Four.

Předseda Evropské fotbalové unie UEFA Aleksander Čeferin
zdroj: ČTK/AP/ autor: Alessandra Tarantino

Stejným způsobem se semifinálovými zápasy hranými jen na jeden zápas v dějišti finále by mohla vyvrcholit i Evropská liga. V současnosti jsou evropské pohárové soutěže kvůli kritické situaci v Evropě přerušené.

V Lize mistrů by se oba semifinálové duely stihly uskutečnit těsně před finálovým duelem, který je na programu 30. května v tureckém Istanbulu. Finále Evropské ligy má hostit 27. května polský Gdaňsk.

Liga mistrů se zastavila v rozehraném osmifinále, zbývá sehrát čtyři odvety. V Evropské lize se odehrálo jen šest z osmi úvodních osmifinálových zápasů. Zavedení finálového turnaje by znamenalo úsporu času. Za současné situace, kdy se Evropa stala epicentrem nákazy, je ale značně nejisté, že se vůbec budou moci uskutečnit odložené osmifinálové zápasy a pak ještě čtvrtfinále.

O osudu klubových soutěží, ale i letního mistrovství Evropy bude UEFA jednat v úterý prostřednictvím videokonference se zástupci všech 55 členských zemí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články