Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Taková šance se musí proměňovat, ale za týden na Spartě gól dám, tvrdí Haraslín

Neproměněná šance v Kodani mrzí hodně. To přiznal sparťanský fotbalista Lukáš Haraslín po remíze Sparty na stadionu FC Kodaň 0:0. Řekl, že podobné příležitosti musí proměňovat a věří, že se gólu se dočká příští úterý v pražské odvetě. Bezbrankovou remízu považuje za dobrý výsledek.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Kodaň – Sparta

Největší šance Pražanů na stadionu Parken se zrodila v 11. minutě po rychlém brejku, kdy Veljko Birmančevič vybídl Haraslína do samostatného úniku, ten se však ani nedostal k zakončení.

"Birmo mi dal výborný míč, posunul ho za obranu. První myšlenka byla, že budu střílet z první, protože jsem viděl, že jejich brankář vyběhl. Jak jsem zdvihl hlavu, začal couvat, takže se mi možná trochu střetly myšlenky a chtěl jsem to zakončit okolo něho, že ho obejdu. Věřil jsem si, ale bohužel jsem ztratil rychlost a obrana mě doběhla," řekl Haraslín.

Dobře si uvědomoval, jak velkou příležitost zahodil. "Takové šance musím proměňovat. Věřím ale, že když jsem gól nedal dnes, dám ho za týden u nás na Letné," uvedl sedmadvacetiletý slovenský reprezentant.

Kodaň vstoupila do sezony pěti soutěžními výhrami, při nichž nastřílela 17 branek. Sparta jako první tým v ročníku obhájce dánského titulu vynulovala, k čemuž jí dvakrát pomohlo i břevno. "Věděli jsme, že je Kodaň silná na míči, dokazovala to celý zápas, ale nedostali jsme gól, což je velké plus. Hráli jsme na těžkém terénu před skvělým publikem, i naši diváci byli skvělí. Věřím, že tento zápas nás posune a odvetu doma zvládneme," prohlásil Haraslín.

Domácí si v závěru vytvořili velký tlak. "To tak bývá. Kodaň hrála doma a chtěla vyhrát. Když budeme hrát doma, budeme chtít to samé. Je to vabank. Jsem rád, stejně jako ostatní kluci a celý trenérský štáb, že jsme nedostali gól. Do odvety jdeme s dobrým výsledkem," podotkl bývalý hráč Lechie Gdaňsk či Sassuola.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články