Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Panorama

Slovan Bratislava otočil zápas s Midtjyllandem a zahraje si poprvé Ligu mistrů

Konečně. Fotbalisté Slovanu Bratislava si poprvé zahrají hlavní fázi Ligy mistrů. V odvetě 4. předkola dokázali v Bratislavě porazit po obratu v závěru Midtjylland 3:2 a protože v Dánsku hráli před týdnem 1:1, postupují. Dinamo Záhřeb postoupilo mezi elitu po dvou letech. V odvetě vyhrálo na hřišti Karabachu 2:0 a navázalo na domácí vítězství 3:0. Ve druhé sezoně po sobě se mezi elitou představí i Crvena zvezda Bělehrad, která v domácí odvetě zdolala Bodö/Glimt 2:0 po úvodní porážce 1:2 v Norsku.

Slovan Bartsilava – Midtjylland
zdroj: ČTK/AP autor: Bo Amstrup

Slovan proti dánskému celku šel do vedení po více než půlhodině hry zásluhou Toliče, za hosty ještě v první půli odpověděl Simsir. Krátce po přestávce dokonal obrat Midtjyllandu Franculino. Dánský celek směřoval k návratu do "milionářské" soutěže po čtyřech letech, jenže v 82. minutě se opět trefil Chorvat Tolič a chvíli poté otočil výsledek Arménec Barseghjan. Český obránce Slovanu Jurij Medvěděv zůstal celý zápas mezi náhradníky.

Dinamo, které v minulé sezoně narazilo v evropských pohárech na pražskou Spartu a Plzeň, poslal v Baku do vedení Pjaca. Devětadvacetiletý útočník skóroval jako první i v úvodním vzájemném duelu. Konečný výsledek stanovil po změně stran vlastním gólem Silva. V závěru hráli domácí bez vyloučeného Mediny.

Crvena zvezda si proti Bodö/Glimt rovnoměrně rozdělila branky. V první půli smazal náskok norského mužstva z penalty Duarte, po téměř hodině hry poslal srbský celek mezi elitu Spajič.

Liga mistrů se od této sezony bude hrát ligovým systémem se společnou tabulkou a nově také s 36 týmy. Česko bude mít zástupce v Lize mistrů po dvou letech, o což se v úterý postarala pražská Sparta, která vyřadila Malmö. V roce 2022 se do soutěže rovněž přes tři předkola probojovala Plzeň. Spartu dnes mohl doplnit její městský rival Slavia, která sice porazila v domácí odvetě Lille 2:1, ale ztrátu 0:2 z prvního zápasu nedohnala. Sparta se jména osmi soupeřů dozví ve čtvrtek při losování v Monaku.

Odvetná utkání 4. předkola fotbalové Ligy mistrů:

Mistrovská část:

Karabach – Dinamo Záhřeb 0:2 (0:1)
Branky: 32. Pjaca, 54. vlastní Silva. ČK: 88. Medina (Karabach). První zápas: 0:3, postoupilo Dinamo.

Slovan Bratislava – Midtjylland 3:2 (1:1)
Branky: 33. a 82. Tolič, 86. Barseghyan – 41. Simsir, 50. Franculino. První zápas: 1:1, postoupil Slovan.

Crvena zvezda Bělehrad – Bodö/Glimt 2:0 (1:0)
Branky: 26. Duarte z pen., 59. Spajič. První zápas: 1:2, postoupila Crvena zvezda.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články