Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Schick chce s Lipskem do čtvrtfinále Ligy mistrů, v odvetě ho čeká Tottenham

První čtvrtfinalisty určí dnešní odvety fotbalové Ligy mistrů. V jedné z nich by měl být v sestavě Lipska i český reprezentační útočník Patrik Schick. Německý celek si z londýnského stadionu loňského finalisty soutěže Tottenhamu přivezl nadějný náskok 1:0. Našlápnuto k postupu má i nováček z Bergama, který doma nastřílel Valencii čtyři góly (4:1). Odveta se bude hrát na stadionu Mestalla bez diváků, opatření kvůli koronaviru nařídila španělská vláda.

Utkání Tottenham - Lipsko
zdroj: ČTK/AP

První zápas před třemi týdny rozhodl lipský kanonýr Timo Werner gólem z penalty v 58. minutě. Hosté byli lepší a mohli Tottenham porazit i větším rozdílem, ale žádnou z velkých šancí neproměnili. Jednu obrovskou měl i Schick, který však na první gól v téhle elitní soutěži zatím čeká. Přitom v Bundeslize se v nynější sezoně český útočník trefil už sedmkrát.

Trenér Lipska Julian Nagelsmann věří, že ví, co od utkání čekat. "Možná, že dostaneme víc prostoru v ofenzivě, ale bude důležité eliminovat nebezpečné brejky soupeře," přidal dvaatřicetiletý kouč a nabádá hráče, aby do odvety vstoupili stejně aktivně jako do prvního zápasu. "Když se nám to povede, máme šanci postoupit do dalšího kola," dodal.

Oba týmy jsou v rozdílné formě. Zatímco Lipsko v posledních šesti soutěžních zápasech neprohrálo a v Bundeslize je na třetím místě, svěřenci trenéra Josého Mourinha nevyhráli posledních pět zápasů a v Premier League jsou až osmí. Navíc i v odvetě budou hrát bez zraněných klíčových útočníků Harryho Kanea a Sona Hung-mina.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Tottenham - Lipsko

Naději může Tottenhamu dodat vzpomínka na loňské semifinále s Ajaxem, v němž dokázali postoupit, i když úvodní zápas doma prohráli 0:1. V Amsterdamu pak zvítězili 3:2 a postoupili do finále. "Nějaká pozitiva si z toho vzít můžeme, ale zápas na Ajaxu už je minulostí. Potřebujeme napsat nový příběh. Většina z nás má nějaké zkušenosti z Ligy mistrů, takže musíme být připraveni odehrát v Lipsku dokonalé utkání," upozornil brankář a kapitán londýnského mužstva Hugo Lloris.

Atalanta v milánském azylu Valencii přehrála 4:1. "Ten výsledek nám zvedl sebevědomí. Přesto musíme ve Valencii dát gól, zůstat soustředění a dobře bránit. Chlapci byli v prvním zápase skvělí, ale já nebudu slavit, dokud neskončí odveta," konstatoval Gian Piero Gasperini, kouč Bergama.

Kane už začal s tréninkem

Opora Tottenhamu Harry Kane se dva měsíce po operaci stehenního svalu vrátil k tréninku, i když se zatím připravoval pouze individuálně mimo tým. Kapitán anglické reprezentace se připravuje v tréninkovém areálu Tottenhamu a do odvety osmifinále Ligy mistrů v Lipsku samozřejmě nezasáhne. Podle původních prognóz se měl Kane vrátit do tréninku až v dubnu.

Trápící se Valencii, která vyhrála jediné z posledních sedmi utkání, čeká hodně těžký úkol. Pouze čtyři týmy v historii totiž dokázaly otočit dvojzápas vyřazovací fáze Ligy mistrů poté, co v prvním duelu prohrály o tři a víc branek. Jeden z památných obratů zažil obránce Alessandro Florenzi, jenž ve španělském celku hostuje z AS Řím.

"Před dvěma lety jsme ve čtvrtfinále prohráli v Barceloně 1:4, ale doma v Římě jsme zvítězili 3:0. Bylo to fantastické," vzpomínal Florenzi. "Takže nic není nemožné, ale musíme věřit a odehrát dokonalý zápas, od první do 90. minuty," dodal italský bek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články