Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Zadostiučinění, ale pozor. Pokud někdo umí podobné situace obracet, je to Real, varuje Guardiola

Obrat se povedl, ale je to jen první část. Podle trenéra Pepa Guardioly výhra Manchesteru City 2:1 na hřišti Realu Madrid v úvodním osmifinálovém duelu Ligy mistrů dokázala, že jeho tým může uspět na jakémkoliv stadionu. Varuje však, že pokud někdo dokáže obrátit nepříznivé skóre z prvního duelu, je to právě "Bílý balet".

Pep Guardiola a Zinedine Zidane si podávají ruce po utkání na stadionu Santiaga Bernabeua
zdroj: ČTK/ABACA

"Vyhrát na Santiago Bernabéu je velké zadostiučinění. Na takové výsledky nejsme zvyklí. Tohle dokazuje, že můžeme zvítězit kdekoliv. Náš klub byl nejdále v semifinále (v roce 2016, kdy vypadl s Realem). Výhra na Bernabéu je fantastická a doufáme, že nám v budoucnu pomůže k tomu, abychom si věřili," řekl Guardiola pro BT Sport.

Španělský celek vedl od 60. minuty zásluhou Isca, ale Gabriel Jesus a Kevin de Bruyne z penalty v rozmezí 78. až 83. minuty obrátili stav. "Los Blancos" dohrávali zápas bez vyloučeného kapitána Sergia Ramose.

"Podstatné je, jak jsme hráli. Přijeli jsme sem se snahou zvítězit, a to se nám povedlo. Je to ale jen první část, nejsou to žádné tři body. Pokud někdo umí podobné situace obracet, je to právě Real Madrid," uvedl Guardiola.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Real Madrid - Manchester City

Potěšilo ho, že "Citizens" na rozdíl od čtvrtfinále z roku 2018 s Liverpoolem a o rok později s Tottenhamem na stadionu soupeře skórovali. "Samozřejmě je to dobrý výsledek. Předtím jsme Liverpoolu ani Tottenhamu nedokázali dát gól. V téhle soutěži to chodí tak, že když jsme hráli nejlépe, zbytečně jsme inkasovali, a naopak. Když byl soupeř lepší, tak jsme skórovali. Takový je ale fotbal," prohlásil Guardiola.

Spokojený mohl být i s tím, že jeho svěřenci konečně proměnili pokutový kop. V Premier League se jim to od prosince nepovedlo čtyřikrát za sebou. "Kevin trénoval penalty a ukázal charakter a odhodlání. Děkujeme nejen jemu, ale i všem ostatním, kdo šli pokutový penaltu kopat, ať už ji dali, nebo ne. Vyžaduje to odvahu. Je super, že jsme proměnili penaltu zrovna v takovém utkání," konstatoval někdejší kouč Barcelony a Bayernu Mnichov.

Kam se podělo soustředění?

Trenér Realu Zinédine Zidan vidí hlavní problém ve ztrátě koncentrace. "Nemám radost. Hráli jsme dobře 75 minut a pak jsme 10 až 15 minut před koncem ztratili koncentraci a udělali chyby, které soupeř potrestal. Mohli jsme inkasovat i třetí gól. Poslední minuty od nás byly špatné. Proti takovému týmu, jako je City, musíte být soustředění celý zápas. Pořád jsme ale jen v poločase," řekl Zidane.

Realu se v únoru nedaří. Nejprve vypadl ve čtvrtfinále Španělského poháru po domácí prohře 3:4 se San Sebastianem. Následně v lize zvítězil v Pamploně (4:1), poté však následovala remíza s Celtou Vigo (2:2) a prohra s Levante (0:1), kvůli čemuž přišel tým ze španělské metropole o vedení.

"Tři čtyři měsíce se nám hodně dařilo, měli jsme velmi dobré výsledky a teď procházíme špatným obdobím. Když se vám zápas nepovede, nesmíte se sesypat, musíte být silní a pokračovat v práci. Máme šanci změnit tuhle nepříznivou sérii v neděli," připomněl Zidane přímý souboj o první místo v La Lize s vedoucí Barcelonou, která je před Realem o bod.

"V neděli nás čeká úžasné střetnutí. Musíme si odpočinout a předvést skvělý výkon. Doufám, že nám fanoušci pomůžou, abychom se přes tohle období přenesli. Dáme do toho všechno. Musíme tuhle nelichotivou šňůru zastavit za jakoukoli cenu," konstatoval sedmačtyřicetiletý Francouz.

Odveta Ligy mistrů je na programu v úterý 17. března.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články