Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Reus doufá, že Dortmund se Slavií vybojuje postup, ale Pražané chtějí body

Fotbalisté Dortmundu se v Bundeslize naladili na úterní zápas v Lize mistrů se Slavií výhrou 5:0 nad Düsseldorfem. Útočník Marco Reus, který dal v zápase dva góly, doufá, že v rozhodujícím duelu základní skupiny Ligy mistrů jeho tým na tenhle výkon naváže a postoupí. Slavii už sice o nic nejde, ale touží v Dortmundu uspět.

Utkání Slavia - Dortmund
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Vestfálský celek musí v závěrečném utkání základní skupiny Ligy mistrů nasbírat víc bodů než druhý celek tabulky Inter Milán, který na San Siru přivítá Barcelonu. Při bodové shodě by díky lepšímu skóre ze vzájemných zápasů postoupil do osmifinále současný lídr italské Serie A.

"Proti Düsseldorfu jsme udělali krok vpřed. Doufám, že se nám bude dařit i v úterý," citovaly Reuse klubové stránky. Dortmund se druhou výhrou po sobě dostal na třetí místo Bundesligy s pětibodovou ztrátou na vedoucí Mönchengladbach.

Třicetiletý kapitán Borussie byl rád, že nahoru šel i jeho výkon. "Moc dobře si uvědomuju, že jsem v posledních týdnech nehrál nejlépe. K vlastním výkonům jsem vždycky kritický. Musíte neustále tvrdě dřít a věřit si," uvedl Reus.

Je nám líto, video expirovalo.
Slávisté jedou do Dortmundu a chtějí vyhrát

Slavia hraje v tuzemské lize prim a vede o parník. V pátek vyhrála v Liberci 3:0, a i když už nemůže ze skupiny v Lize mistrů postoupit ani do Evropské ligy, rozhodně nejde do Dortmundu na výlet. "Jde hlavně o čest a nechceme udělat žádnou ostudu," říká obránce Jan Bořil a dodává: "Chceme si poslední zápas v Lize mistrů užít  necháme tam všechno."

I Zdeněk Houštecký potvrzuje, že Slavia po remízách v Miláně a Barceloně touží po první výhře. "Budeme hrát na vítězství. Moc rádi bychom přivezli domů tři body," zasnil se asistent kouče Trpišovského před nedělním odletem do Německa.

Slavia má k dispozici skoro kompletní kádr. Doma zůstali jen dlouhodobě zraněný stoper David Hovorka a Jakub Hromada, který není na soupisce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články