Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

BLOG: Slávistické snění končí a začíná realita

Každá legrace jednou skončí. Útok fotbalistů Slavie na evropskou klubovou vrchnost nedopadl úplně podle představ červenobílého klubu. Trenér Jindřich Trpišovský dokonce po porážce s Interem Milán v Edenu prohlásil: "Zklamání je to obrovské, možná největší v celé kariéře."

Fotbalisté Interu Milán oslavují gól v utkání LM v Edenu
zdroj: REUTERS autor: David W Cerny

Smutek je veliký, stejně jako byly veliké naděje, které pražský celek s čínskými penězi za zády před tím dokázal vyprodukovat.

Slávisté zahráli nad poměry, ukázali se Evropě v plné palbě, ale přece jen to ještě pořád na pořádnou díru do světa (ani Evropy) nestačí. Proti Interu už se projevilo i to, že síla kádru přece jen není taková, jaká by měla v těchhle vyšších fotbalových patrech být.

Někteří hráči nastoupili ne úplně v pohodě (Souček, Kolář, Masopust) a další toho zase už možná měli tak nějak psychicky a možná i fyzicky docela dost (Frydrych).

Suma sumárum: hrou i výkony jednotlivců Slavia překvapila, výsledky zase až tak moc ne. Dva body za dvě remízy, které přivezla ze stadionů soupeřů, i když to bylo zrovna San Siro a Camp Nou, zase není až tak Boh vie čo. Zvláště když Eden v bodový ráj ve třech zápasech neproměnili slávisté ani jednou.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slavia Praha - Inter Milán

Přes všechno zklamání je pozitiv daleko víc než bodů. Fotbalová moderna s neustálým pohybem nahoru dolů. Míč z nohy na nohu, nikdo se nebojí udělat kličku a výkony hráčů rostly společně se sebevědomím. Tak to je současná Slavia.

Jenže teď narazila na vlastní hranice, které si sama postavila a posouvala dál svými výkony. Ze snů o postupu ze skupiny, ať už do další fáze Ligy mistrů nebo "jen" jarní části Evropské ligy, nakonec zůstaly jen sny.

Jenže. A to se vždycky nějaké najde.

Porážka s Interem, která definitivně uťala všechny postupové naděje, razantně zkrátila hráčům obzory. Ty teď budou muset opět přesunout výhradně na tuzemské trávníky a vyvětrat si z hlav touhy po plných stadionech možných dalších velkých soupeřů. Zkrátka a dobře: z hrušky dolů. Ještě do Dortmundu a zimní realita je tu.

Utkání Slavia Praha - Inter Milán
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Trpišovský se svým realizačním týmem teď musí přehodit výhybku a změnit cílové stanice z Barcelony na Opavu. A to není vždycky snadné, protože když dvakrát odehrajete vyrovnaný zápas s Messim a spol., v Karviné pak můžete mít pocit, že tady se vám nemůže nic stát. A přešaltovat na úsporný režim by pak mohlo přinést něco jako plzeňský syndrom, který se projevuje řadou nevyzpytatelných výkonů.

Teď se opět ukáže, jak silná je Trpišovského parta uvnitř. Zatím vypadala skvěle, přijímala jednu výzvu za druhou a vždycky si s nimi náramně poradila. Jenže teď po dnech svátečních nastupují zase jen ty všední. A k tomu agenti chystají hráčům nabídky, které určitě po skvělých výkonech přijdou.

Tak se drž, Slavie.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články