Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Je jedno, kdo skóruje, hlavní jsou výhry, řekl Martínez. Italský tisk pěl na Inter ódy

V Edenu jich bylo plné hřiště, utkání vyloženě kralovali a zastavit se nedali snad ani silou vůle. Vítězství Interu Milán 3:1 proti Slavii jednoznačně řídili Romelu Lukaku a Lautaro Martínez. Lukaku vstřelil gól, na zbylé dva Martínezovi nahrál a další dva mu rozhodčí neuznal. V této sezoně už oba dali po 11 gólech. Jaké je tajemství jejich spolupráce?

Sport
zdroj: ČT4

"Podřizujeme se mužstvu, protože záleží na něm, a ne na jednotlivcích. Je jedno, kdo skóruje, hlavní jsou výhry," říká Martínez.

Zatímco v pěti utkáních Ligy mistrů se trefil pětkrát, Lukaku zaznamenal ve čtvrtém duelu první gól, přestože v Serii A jich dal už deset.

"Bavil jsem se s trenérem Contem o tom, že jsem v Lize mistrů ještě nedal gól. I tady musím být klíčovým hráčem a proti Slavii se mi to povedlo," uvedl belgický reprezentant.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slavia Praha - Inter Milán

"Odehráli jsme skvělý zápas s cílem a touhou vyhrát. Vítězství je pro nás hodně důležité. Musíme se neustále posouvat dál a zvládnout i nadcházející ligový zápas se Spalem," konstatoval šestadvacetiletý Lukaku, který před sezonou přišel k "nerazzurri" za 65 milionů eur (téměř 1,7 miliardy korun) z Manchesteru United.

Inter díky triumfu v Edenu vystřídal na druhém místě Dortmund, který prohrál v Barceloně 1:3 a má rovněž sedm bodů. V posledním souboji skupiny přivítá italský celek Barcelonu, která už má osmifinále jisté. Borussii čeká Slavia. Pokud Inter zvítězí, postoupí mezi nejlepších 16 týmů, protože s německým týmem má lepší skóre ze vzájemných utkání.

Fotbalisté Interu Milán oslavují gól v utkání LM v Edenu
zdroj: REUTERS autor: David W Cerny

"Od duelu s Dortmundem, kdy jsme dominovali v prvním poločase a nakonec jsme prohráli 2:3, jsme udělali velký pokrok. Dokázali jsme, že se v Lize mistrů neztratíme, a věřím, že postoupíme do osmifinále," prohlásil argentinský útočník Martínez.

Inter je silnější než videorozhodčí, píše tisk

Právě "pohádkovou" dvojici útočníků opěvuje třeba italský listk La Gazzetta dello Sport. "Lukaku a Lautaro ve dvou vstřelili tři góly a rozsvítili Eden jako světla na vánočním stromečku."

"Tahle mise už není nemožná," napsal deník Corriere della Sera. "Inter je silnější než videorozhodčí, který v prvním poločase otočil průběh zápasu," stálo mimo jiné v textu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články