Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

PSG ovládlo i odvetu na Stamford Bridge, do čtvrtfinále postupuje i Benfica

Londýn - Třetí souboj ve vyřazovací fázi Ligy mistrů v řadě a druhý postup PSG. Pařížský klub ovládl i odvetné utkání na Stamford Bridge 2:1 a míří do čtvrtfinále. Spolu s ním mezi osm nejlepších postupuje i Benfica, která otočila utkání na hřišti Zenitu a rovněž vyhrála 2:1.

Slavící Zlatan Ibrahimovič
zdroj: Reuters
Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Chelsea - PSG

Francouzský mistr měl před odvetou jednobrankový náskok, který však nebránil, ale od začátku Chelsea přehrával a hnal se za gólem. Ve dvou šancích ještě Ibrahimovice zastavil ofsajd, ale v 16. minutě už se švédský útočník ocitl za obranou podle pravidel a střílenou přihrávkou vyzval ke skórování Rabiota.

Chelsea se pak vzpamatovala a aktivní Diego Costa brzy srovnal. Španělský reprezentační útočník se však po hodině hry zranil a bez něj byl londýnský celek v útoku neefektivní.

Naopak v 67. minutě hostům vyšla rychlá akce, obrana Chelsea nechala utéct Di Maríu a argentinský záložník připravil gól pro nabíhajícího Ibrahimovice. Pro něj to byla jubilejní padesátá trefa v evropských pohárech. Chelsea v tu chvíli potřebovala dát k postupu tři branky, jenže nedala už ani jednu a v soutěži končí.

"Ukázal se rozdíl v kvalitě obou kádrů. Zatímco my museli poslat do hry mladíky, oni z lavičky zvedli hráče jako Cavaniho," řekl kouč Chelsea Guus Hiddink. "V úvodu jsme měli před soupeřem moc velký respekt a oni dominovali. Pařížané jsou opravdu dobří, ale když jsme se zvedli, tak jsme měli šance na to zabojovat o postup. Bohužel jsme je ale nevyužili," dodal.

Radost hráčů Benfiky
zdroj: Reuters autor: MAXIM ZMEYEV

Benfica otočila v Petrohradu a slaví postup do čtvrtfinále

Stejně jako před čtyřmi lety se Benfica v osmifinále Ligy mistrů střetla se Zenitem a stejně jako tehdy i nyní slaví postup do čtvrtfinále. Portugalský klub, který v sobotu zvládl souboj o titul v portugalské lize proti Sportingu, slaví další velké vítězství. V odvetném utkání otočila dvěma góly v závěru a porazila Zenit 2:1. 

Benfica v první půli především bránila náskok z úvodního utkání a Zenit se těžko prosazoval. Ve druhé části však ruský celek přitlačil a začal si vytvářet šance. V 69. minutě pak přišel i vytoužený gól. Žirkov na levé straně svedl ostrý souboj, po kterém hosté reklamovali faul, ale sudí nezapískal. Ruský bek vlétl do šestnáctky a na malém vápně našel hlavu Hulka, pro kterého nebyl problém trefit odkrytou branku.

Další šance Petrohradu zahodil Dzjuba, naopak na druhé straně musel domácí podržet brankář Lodigin, který vyrazil hlavičku Lindelofa. Jenže pět minut před koncem Lodigin vyrazil nádhernou dalekonosnou střelu Jiméneze jen do břevna, u míče byl jako první Gaitán a hlavou ho poslal do prázdné branky. Benfica tak dala gól v každém utkání v této sezoně Ligy mistrů. V závěru navíc zpečetil postup Talisca.

Chelsea - Paris St. Germain 1:2 (1:1)

Branky: 27. Diego Costa - 16. Rabiot, 67. Ibrahimovic. Rozhodčí: Brych - Borsch, Lupp (všichni Něm.). ŽK: Fábregas, Mikel, Ivanovič - Rabiot, Motta, Matuidi. Diváci: 37 591. První zápas: 1:2, postoupilo PSG.

Chelsea: Courtois - Azpilicueta, Ivanovič, Cahill, Kenedy - Mikel, Fábregas - Pedro, Willian, Hazard (77. Oscar) - Diego Costa (60. Traoré). Trenér: Hiddink.
PSG: Trapp - Marquinhos, Thiago Silva, Luiz, Maxwell - Rabiot, Motta, Matuidi (87. Van der Wiel) - Di María (82. Cavani), Ibrahimovic, Lucas (77. Pastore). Trenér: Blanc.

Zenit Petrohrad - Benfica Lisabon 1:2 (0:0)

Branky: 69. Hulk - 85. Gaitán, 90.+6 Talisca. Rozhodčí: Kassai - Ring, Tóth (všichni Maď.). ŽK: Hulk - Mitroglu, Pizzi. Diváci: 17 688. První zápas: 0:1, postoupila Benfica.

Petrohrad: Lodigin - Aňukov (58. Smolnikov), Lombaerts, Neto, Žirkov - Mauricio (82. Jusupov), Witsel - Hulk, Danny, Kokorin (58. Šatov) - Dzjuba. Trenér: Villas-Boas.
Benfica: Ederson - Semedo, Eliseu, Lindelof, Fejsa - Sánches, Pizzi (73. Salvio), Gaitán, Samaris - Jonas (90.+2 Talisca), Mitroglu (67. Jiménez). Trenér: Vitoria. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy