Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Spalletti: Postrádali jsme víru, že dokážeme uhrát dobrý výsledek

Madrid - Fotbalisté AS Řím podle trenéra Luciana Spallettiho vypadli z osmifinále Ligy mistrů s Realem také vinou vlastní psychiky. Italský tým mohl po domácí prohře 0:2 dvojzápas zdramatizovat, ale v úterní odvetě v Madridu neproměnil řadu příležitostí a nakonec si odvezl stejně vysokou porážku.

Luciano Spalletti a Zinedine Zidane
zdroj: EFE autor: Kiko Huesca

Za bezbrankového stavu ve vyložených šancích selhali hostující Kostas Manolas, Edin Džeko, Mohamed Salah či Alessandro Florenzi. Real pak udeřil po hodině hry slepenými brankami Cristiana Ronalda a Jamese Rodrígueze. "Musíme si uvědomit, jak obrovskou šanci jsme promrhali. V obou duelech jsme postrádali potřebnou víru, že dokážeme uhrát dobrý výsledek," řekl Spalletti.

Italský klub nenavázal na ligovou šňůru sedmi výher a měl daleko i k výkonu z osmifinále LM v roce 2008. Tehdy římský celek pod Spallettiho vedením Real vyřadil po dvou výhrách 2:1. "V minulosti jsem s Římem dosáhl několika výsledků, které se zapsaly do historie. Potřebujeme změnit způsob svého uvažování," upozornil sedmapadesátiletý kouč.

"Real postoupil zaslouženě. Ale my nemůžeme zůstat v klidu a spokojit se se dvěma porážkami 0:2. V pořádku to není, musíme se zlepšit," dodal Spalletti, který se na lavičku italského vicemistra vrátil v lednu místo odvolaného Rudiho Garcíi.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Real Madrid - AS Řím

Podle obránce či záložníka Alessandra Florenziho fotbalisté AS nehráli se španělským favoritem špatně, pouze jim chyběly góly. "Bohužel ve fotbale je chladnokrevnost v zakončení rozdílová a my ji neměli. Nevyužili jsme mnoha šancí. V tomhle sportu jde jen o to, kolik dáte branek, takže nakonec ani nezáleží na vašem výkonu," uvedl Florenzi.

"Z mého pohledu jsme odehráli dva skvělé zápasy a dlouho drželi Real pod tlakem, když jsme mu vnutili vlastní hru. Přitom na jeho stadionu se mnoho týmů hodně trápí," dodal čtyřiadvacetiletý krajní hráč.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články