Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Postupem do osmifinále v předstihu jsme předčili očekávání, má jasno Inzaghi

Postupem do osmifinále Ligy mistrů kolo před koncem skupinové fáze předčili fotbalisté Interu Milán podle trenéra Simonea Inzaghiho očekávání. "Nerazzurri" ve středečním pátém utkání deklasovali Plzeň 4:0 a v souboji o druhé postupové místo za suverénním Bayernem Mnichov pokořili Barcelonu. Podle šestačtyřicetiletého kouče roste Inter zápas od zápasu.

"Doufali jsme, že postoupíme, i když jsme byli v těžké skupině. Myslím si, že jsme postupem kolo před koncem předčili očekávání. Hráčům patří velká pochvala, zasloužili si to," citoval web UEFA Inzaghiho, který kvůli vyloučení v Barceloně scházel na lavičce Interu proti Plzni.

"Museli jsme předvést něco mimořádného, abychom splnili první cíl v sezoně. Rostli jsme zápas od zápasu. Dvě utkání proti Barceloně nám dodala hodně sebevědomí. Máme velkou radost," uvedl někdejší hráč a trenér Lazia Řím.

Mezi top 16 postoupili Milánští i v minulé sezoně, poté nestačili na pozdějšího finalistu Liverpool. "Ukázali jsme, že máme skvělý tým a kádr, který tvrdě pracuje. Hráči jsou ochotní obětovat se jeden pro druhého. Vždycky jsem optimista. Respektuji všechny soupeře, ale vím, že je těžké náš porazit. Chci snít a to můžeme," prohlásil brankář André Onana.

Sport
zdroj: ČT4

Inter proti Plzni navázal na výhru 2:0 ze Štruncových sadů. Na San Siru vedl o dva góly už po první půli. "Šli jsme na hřiště pozitivně naladěni, aniž bychom hleděli na soupeře. Útočili jsme od samého začátku. Jen málo lidí věřilo, že bychom mohli z této skupiny postoupit, ale povedlo se nám to," konstatoval obránce či záložník Federico Dimarco.

Závěrečné skóre proti Plzni stanovil střídající Romelu Lukaku. Belgický kanonýr stylově oslavil návrat na hřiště po delším zranění, kvůli kterému nehrál od konce srpna. "Máme radost, že je zpátky. Je to pro nás hodně důležitý hráč," podotkl stoper Alessandro Bastoni.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články