Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

3:20. Naše skóre vypadá hrozivě, ale není to hanba, prohlásil Bílek

Plzeňské skóre 3:20 a nula bodů po pátém z šesti kol skupiny C vypadá poněkud hrozivě. Inter Milán při vítězství 4:0 nad Plzní podle trenéra Viktorie Michala Bílka ukázal své umění. Kouče alespoň potěšilo, že hosté do 35. minuty drželi s favoritem krok, o to víc ho mrzely dvě inkasované branky do konce úvodního poločasu.

Radost hráčů Interu, smutek Plzeňských
zdroj: Profimedia

"Drželi jsme to do 35. minuty, pak jsme bohužel dvakrát nezachytili náběh soupeře, který se dostal do pokutového území a dal branky. Byla to škoda, protože do té doby jsme hráli slušně," řekl Bílek, jehož svěřenci ani jednou nevystřelili na branku Interu.

Plzeňští prohráli i druhé utkání s milánským týmem, doma mu v září podlehli 0:2. "Kvalita Interu v rychlosti, ovládání míče všech hráčů je na obrovské úrovni. Nejdou do tolika ztrát, i když v úvodu zápasu i oni několikrát ztratili balon. To bylo v pořádku, ale první brankou se uklidnili a přehrávali nás. Ukázala se jejich kvalita," ocenil Bílek soupeře.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Inter Milán - Viktoria Plzeň

Bosenský reprezentant Džeko proti Viktorii nastřílel už 12 soutěžních branek v 10 duelech. "Džeko zase potvrdil svou extratřídu. Nejenom, že umí dávat branky, ale je obrovsky platný i v mezihře. Dovede si odskočit, neztrácí lacině balon, má dobrou kopací techniku. K tomu má obrovský klid a zkušenosti. Je velmi těžké ho bránit, ukázal nespornou kvalitu," prohlásil sedmapadesátiletý kouč.

Úřadující čeští šampioni mají po pěti zápasech skóre 3:20 a skončí poslední. Závěrečné utkání ve skupině sehrají v úterý doma proti Barceloně.

"Skóre vypadá hrozivé, ale není to žádá hanba, že hrajeme Ligu mistrů. Jsme velmi spokojení s tím, že jsme se tam dostali z předkol, která pro nás byla nesmírně těžká," uvedl Bílek. "Jsme opravdu rádi, že si Ligu mistrů můžeme zahrát, i za cenu toho, že dostáváme takové příděly," dodal někdejší reprezentační trenér.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články