Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Začátek dobrý, ale zlomil nás gól do šatny. Velká škola, hodnotil Kalvach

Zkušenost, možná i poučení. Tak hodnotil utkání s Inter Milán plzeňský záložník Lukáš Kalvach. Podle reprezentačního hráče zápas zlomila druhá branka italského týmu, která přišla chvíli před pauzou v 42. minutě.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Inter Milán - Viktoria Plzeň

"Začátek nebyl z naší strany úplně špatný, snažili jsme se být aktivní. Zlomil to asi druhý gól do šatny, to byla škoda. Inter měl velkou kvalitu. Pohlídal si to a využil i další příležitosti," řekl Kalvach. Dvě branky vstřelil Edin Džeko, jenž si vylepšil výbornou bilanci s Viktorií, které dal 12 gólů v 10 soutěžních zápasech. "Je to světový hráč. Věděli jsme, jakou má sílu. Prosadil se a jenom potvrdil svou kvalitu," uvedl Kalvach.

"Individuálně jsou v Interu nejlepší hráči na světě. Mají i velmi dobře propracovaný systém a je těžké se do nich dostat. Je to top level a pro nás velká škola," doplnil sedmadvacetiletý středopolař.

Pochvaloval si kulisu na milánském stadionu, kam dorazilo 71 849 diváků. "Zatím suverénně nejlepší atmosféra ze všech zápasů, co jsme letos v Lize mistrů zažili. Vždycky se před fanoušky hraje dobře," konstatoval Kalvach. Úřadující čeští šampioni ve skupině C ale i popáté prohráli, mají skóre 3:20 a jistotu, že skončí poslední. Elitní soutěž zakončí v úterý v domácím utkání s Barcelonou.

"Pro nás i český fotbal je velký úspěch, že jsme do skupiny vůbec postoupili. Jsou to skvělé zápasy a zážitek. Samozřejmě bychom byli rádi, kdybychom uhráli nějaké body. Ale kvalita soupeřů je jinde. My se soustředíme na to, abychom zvládali ligu a zas o to mohli příští rok bojovat," řekl Kalvach. "Věřím, že nás v zápase s Barcelonou lidi poženou. Určitě nic nevzdáváme a budeme chtít bodovat," dodal olomoucký odchovanec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články