Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Pokud dáme gól, postup bude blízko, věří Řezník. Bouřlivé atmosféry v Pireu se nebojí

Tuší, co ho se spoluhráči ze zadní řady čeká. Obrovský hluk, přes který půjde sotva slyšet pokyny, a bránění rychlostně nadaných hráčů. Plzeňský Radim Řezník se ale výzvy v podobě odvety druhého předkola Ligy mistrů na půdě Olympiakosu Pireus nebojí. Naopak. Věří, že pokud se podaří Viktorii na půdě řeckého celku skórovat, výrazně nakročí k postupu. První zápas skončil 0:0. Přímý přenos začíná na ČT sport a webu ctsport.cz ve 20:20.

Radim Řezník
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Řezník do prvního utkání nezasáhl kvůli zranění. "Olympiakos byl silný na balonu, má šikovné, rychlonohé hráče vepředu. Jenom škoda, že jsme nevstřelili doma gól. Myslím, že situace na to byly, ale neměli jsme štěstí. Doufám, že se štěstí teď přikloní k nám," řekl třicetiletý pravý bek.

"Pokud tu vstřelíme gól, bylo by to pro nás hodně výhodné. Pak by musel Olympiakos dát dva. Kdybychom my dali gól, postup bychom měli blízko a věřím, že to zvládneme," přidal Řezník.

Očekávané bouřlivé atmosféry na třicetitisícovém stadionu v Pireu se nebojí. "Myslím, že už jsme nějaké zápasy v takových prostředích hráli a určitě s plnými stadiony také máme zkušenost. Možná to bude problém v komunikaci, že se nebudeme tolik slyšet. Ale musíme si s tím poradit, i s počasím," upozornil Řezník.

Varováním pro českého vicemistra může být minulý venkovní pohárový duel v Záhřebu. Plzeňští si do únorové odvety druhého kola Evropské ligy přivezli domácí vítězství 2:1, ale v chorvatské metropoli propadli a prohráli 0:3. Dvě branky hosté inkasovali už v úvodních 34 minutách.

"V Záhřebu na nás vlétli a dostali jsme dva góly. Začátek je důležitý a myslím, že bychom si s tím měli poradit. Chceme do zítřejšího zápasu vstoupit dobře, chytnout se jednoduchými věcmi a uvidíme, jak se to bude vyvíjet dále," konstatoval Řezník.

Svěřenci Pavla Vrby vyhráli všechny tři ligové zápasy nové sezony. Pět z osmi branek ale vstřelili až ve druhém poločase. "My se snažíme hrát od začátku. Možná ty góly dáváme později, ale myslím, že jsme do sezony vstoupili dobře, a doufám, že to přeneseme do zápasu s Olympiakosem," prohlásil rodák z Českého Těšína.

V čem Plzeň v prvním zápase Olympiakos přehrála? Poslechněte si Fotbal fokus podcast:

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články