Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Kdo vítězně uzavře otevřenou odvetu? Plzeň čeká v Pireu hodně horká půda

Horko, vedro, bouřlivo. V Pireu nečeká Plzeň rozhodně nic lehkého. Po domácí bezbrankové remíze je k postupu do 2. předkola Ligy mistrů „neblízko“. První meta je jasná: vstřelit gól. Viktoria k tomu své zbraně má. Přímý přenos začíná na ČT sport a webu ctsport.cz ve 20:20.

Utkání Viktoria Plzeň - Olympiakos Pireus
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Plzeň byla v prvním souboji střelecky aktivnější, ale slibné šance nevyužili Aleš Čermák ani Joel Kayamba a hosty v premiérovém soutěžním utkání sezony také jednou zachránila tyč.

"Výsledek 0:0 je hodně otevřený. Víme, jak těžké je pro domácí mužstvo hrát v odvetě na nulu. Vstřelením branky se to pak všechno otáčí. Doufám, že vstřelíme gól a uděláme vše pro postup," řekl trenér Vrba, jehož svěřenci budou odvracet čtvrté vyřazení v kvalifikaci LM po sobě.

Pokud Plzeň přejde přes Olympiakos, utká se ve třetím předkole Ligy mistrů s istanbulským Basaksehirem a zajistí si minimálně účast v základní skupině Evropské ligy. V případě vyřazení se Viktoria ve třetím předkole EL utká s Antverpami.

Viktorii poslední venkovní zápas v pohárech vůbec nevyšel. V únorové odvetě druhého kola Evropské ligy si Plzeňští na hřiště Dinama Záhřeb přivezli domácí výhru 2:1, ale v chorvatské metropoli propadli a se soutěží se po porážce 0:3 rozloučili.

Šance jsou otevřené, navíc se Plzeň naladila

"Nevím, zda to může být v něčem podobné. Je to trochu jiný soupeř. A i zápasy v předkolech jsou jiné, než když už je to jarní fáze. Já se na to těším, myslím, že výsledek 0:0 není až tak špatný, takže šance jsou pořád otevřené. Bude důležité, abychom zvládli začátek," uvedl záložník Patrik Hrošovský.

Plzeňští se dobře naladili na odvetu, když v sobotu doma porazili Karvinou 3:2 a naplno bodovali i ve třetím kole nové ligové sezony. Dva góly vstřelil Michael Krmenčík, jenž se v soutěžním utkání trefil poprvé od loňského září a následného vážného zranění kolena.

Předpokládané sestavy:

Olympiakos: Sá - Elabdellaoui, Semedo, Meriah, Tsimikas - Guilherme, Buchalakis (Camara) - Podence, Valbuena, Masuras - Guerrero.

Plzeň: Hruška - Řezník, Brabec, Pernica, Limberský - Kalvach, Hrošovský - Mihálik, Kayamba, Kopic - Krmenčík.

Marodku Západočechů rozšířil ofenzivní středopolař Čermák, který si před Karvinou způsobil svalové zranění. "Já spíš očekávám, že budeme pod větším tlakem, takže možná by Aleš pro nás nebyl tak důležitý jako v těch domácích zápasech, kdy jeho tvořivá složka je výjimečná. Možná tam postavíme trošku rychlejšího hráče a využijeme schopností jiných. Ale Aleš hraje velice dobře a ve spoustě zápasů nám pomohl, takže nám bude chybět. Bohužel má natržený postranní vaz," řekl v předvečer duelu Vrba.

Zdravotní problémy do odvety nepustí ani stopera Romana Hubníka, útočníka Jeana-Davida Beauguela a záložníka Ubonga Ekpaie. Do plzeňské nominace se nevešli bek Milan Havel a záložník Christián Herc.

Vražedné pireuské pobřeží

Podle Vrby nemusí bouřlivá atmosféra s horkokrevnými diváky hrát do karet pouze Olympiakosu. "Když prohráváte, samozřejmě fanoušci domácích ženou svoje mužstvo dopředu a vytváří úžasnou atmosféru. Na druhou stranu, kdyby se to vyvíjelo naopak, dokážou fanoušci pro domácí hráče udělat peklo," upozornil kouč Viktorie.

Další komplikací pro Plzeň může být počasí v Řecku. "Bude to náročné, i vlhkost a všechno kolem toho. Naštěstí se tam hraje až v půl desáté, tak by se aspoň trošku mohlo ochladit. Ale počasí bude asi vražedné," konstatoval obránce David Limberský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články