Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Pařížané zachránili remízu v nastavení, Barcelona vyzrála na Inter

Barcelona v Lize mistrů porazila 2:0 Inter Milán a vyhrála i třetí zápas ve skupině. Nerazzurri naopak ztratili první body. Dortmund rozstřílel 4:0 Atlético Madrid a dál kráčí soutěží bez obdržené branky. Fotbalisté Paris St. Germain v dalším šlágru středečního programu remizovali 2:2 s Neapolí. Bod pro domácí zachránil v nastavení Ángel di María. V podvečerním zápasu Tottenham v oslabení neudržel vedení a s PSV Eindhoven remizoval 2:2. Oba týmy získaly první bod ve skupině. Smírně se po výsledku 1:1 rozešlo také Monako s Bruggami.

PSG - Neapol
zdroj: Reuters

Za Dortmund se dvakrát prosadil Raphael Guerreiro a po gólu přidali Axel Witsel s Jadonem Sanchem. Atlético tak poprvé v probíhajícím ročníku zaváhalo a utrpělo nejvyšší porážku pod vedením trenéra Diega Simeoneho. Kromě Borussie dokázaly za působení argentinského kouče od roku 2011 dát madridskému celku čtyři góly už jen dvakrát Real Madrid a jednou Barcelona.

Ve druhém utkání skupiny A si první bod po remíze 1:1 připsali fotbalisté domácích Brugg a Monaka, které navíc zaznamenalo první bod pod vedením nového trenéra Thierryho Henryho. Mistr světa a Evropy přišel k týmu před necelými dvěma týdny místo Leonarda Jardima a při premiéře na lavičce ve francouzské lize knížecí celek prohrál 1:2 ve Štrasburku.

Barcelona nastoupila bez zraněného Lionela Messiho, ale i bez nejlepšího střelce Ligy mistrů si dokázala s Interem poradit. V prvním poločase si Rafinha proti bývalému klubu připsal první gól v Lize mistrů v kariéře a druhou branku přidal po přestávce Jordi Alba.

Katalánský celek tak vede tabulku o tři body před Interem. Tottenham a PSV Eindhoven mají po dnešní remíze 2:2 na kontě po bodu. Londýnský celek přitom sahal po vítězství, když po úvodním gólu Hirvinga Lozana otočili skóre Lusac a Harry Kane, který navíc před tím trefil břevno, stejně jako Erik Lamela a domácí Gaston Pereiro. V 79. minutě byl však vyloučen brankář Hugo Lloris, a i když se náhradník Michel Vorm uvedl skvělým zákrokem po přímém kopu Luuka de Jonga, domácí kapitán o chvíli později vyrovnal.

Na první místo skupiny C se posunul Liverpool. Anglický celek porazil 4:0 Crvenou zvezdu Bělehrad, která navázala na předchozí debakl 1:6 s Paris St. Germain. Na výhře domácích se dvěma góly podílel Muhammad Salah, jenž v 65 zápasech v dresu Liverpoolu nastřílel už 50 gólů.

Liverpool využil zaváhání Neapole, která remizovala 2:2 na hřišti Paris St. Germain poté, co za domácí ve třetí minutě nastavení vyrovnal Ángel Di María. V dresu hostů odehrál 511. utkání Marek Hamšík a vyrovnal tím klubový rekord Giuseppeho Bruscolottiho. Slovenský záložník je už navíc historicky nejlepším střelcem Neapole.

Výsledky 3. kola skupin fotbalové Ligy mistrů

Skupina A:

FC Bruggy - Monako 1:1 (1:1)

Branky: 39. Wesley - 32. Sylla. Rozhodčí: Oliver - Burt, Bennett (všichni Angl.).

Dortmund - Atlético Madrid 4:0 (1:0)

Branky: 73. a 89. Guerreiro, 38. Witsel, 83. Sancho. Rozhodčí: Taylor - Beswick, Nunn (všichni Angl.).

Skupina B:

PSV Eindhoven - Tottenham 2:2 (1:1)

Branky: 30. Lozano, 87. De Jong - 39. Lucas, 55. Tottenham. Rozhodčí: Vinčič - Klančnik, Kovačič (všichni Slovin.). ČK: 79. Lloris (Tottenham).

FC Barcelona - Inter Milán 2:0 (1:0)

Branky: 32. Rafinha, 83. Alba. Rozhodčí: Hategan - Sovre, Gheorghe (všichni Rum.).

Skupina C:

Paris St. Germain - Neapol 2:2 (0:1)

Branky: 61. vlastní Rui, 90.+3 Di María - 29. Insigne, 77. Mertens. Rozhodčí: Zwayer - Schiffner, Achmüller (všichni Něm.).

Liverpool - CZ Bělehrad 4:0 (2:0)

Branky: 45. a 51. z pen. Salah, 20. Firmino, 80. Mané. Rozhodčí: Siebert - Siedel, Fortyn (všichni Něm.).

Skupina D:

Lokomotiv Moskva - FC Porto 1:3 (1:2)

Branky: 38. Mirančuk - 26. z pen. Marega, 35. Herrera, 47. Corona. Rozhodčí: Madden - Connor, Mulvanny (všichni Skot.). ČK: 76. Kvirkvelia (Lokomotiv).

Galatasaray Istanbul - Schalke 0:0

Rozhodčí: Bastien - Zakrani, Haquette (všichni Fr.).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články