Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Vrbu potěšil výkon na Realu a říká: Pořád vidím šance na postup do Evropské ligy

Ukázali jsme, že umíme hrát fotbal, pronesl trenér Plzně Pavel Vrba po utkání na Santiago Bernabéu. Jeho svěřenci favorizovanému Realu Madrid statečně vzdorovali, ale porážka 1:2 ho mrzela vzhledem k počtu vypracovaných šancí.

Plzeňský trenér Pavel Vrba během utkání s Realem Madrid
zdroj: EFE autor: Mariscal

"Předvedli jsme velmi zajímavý výkon, škoda že není bodový. Měli jsme několik šancí, na druhou stranu přiznávám, že i Real měl další šance. Spíš mě mrzí, že jsme nezískali žádný bod, ke kterému jsme měli asi nejblíže z těch zápasů s top mančafty v Evropě," řekl Vrba.

"Potěšilo to, že jsme ukázali ve Španělsku, že umíme hrát fotbal a že i v Česku, které je menší a má i mnohem menší rozpočet, dokážeme konkurovat takovým mužstvům, která patří k top na světě," doplnil čtyřiapadesátiletý trenér.

Přiznal, že tak statečný výkon Západočechů, kteří v minulém duelu LM utrpěli s AS Řím debakl 0:5, nečekal. "Mě překvapilo, jak jsme ten zápas zvládli a že jsme byli dobře organizovaní, i když některé věci samozřejmě měl Real úžasné. Bylo dobré, že jsme si tady vytvořili tolik příležitostí," uvedl Vrba. "Měli jsme příležitosti, abychom tady bodovali. Fotbal se však nehraje na šance, ale na góly a těch dal Real víc," přidal rodák z Přerova.

Za stoprocentní označil příležitost střelce plzeňské branky Patrika Hrošovského na konci prvního poločasu, kdy slovenský záložník sám před gólmanem Keylorem Navasem překopl branku. "Myslím, že to byla přemíra snahy a možná i trošku podcenění toho, že to nejde nedat. Ale to se prostě ve fotbale stává a škoda, že jsme to neproměnili," prohlásil Vrba.

Nevzdává boj o třetí místo, přestože čeští šampioni jsou po třech kolech ve skupině G poslední s jedním bodem. "Máme tři body ztrátu na CSKA Moskva. Hrajeme dvakrát doma s AS Římem a s Realem a máme CSKA venku. Určitě pořád vidím šance, abychom postoupili do Evropské ligy," konstatoval bývalý kouč české reprezentace.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články