Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Odpověděli jsme na kritiku, řekl trenér Inzaghi po výhře Interu v Lisabonu

V Lize mistrů si spravuje náladu kouč fotbalistů Interu Milán Simone Inzaghi, který je jinak s týmem terčem kritiky. Není divu, Inter nevyhrál šest soutěžních zápasů, ale na stadionu Benfiky Lisabon ve čtvrtfinále Champions League zvítězil 2:0. Poté, co v osmifinále vyřadil FC Porto, tak má blízko k vyřazení dalšího portugalského celku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Benfica Lisabon – Inter Milán

"Na kritiku jsem zvyklý, je to součást mojí práce. V poslední době jsme slyšeli a četli různé věci, chtěl jsem ale odpověď hlavně od hráčů na hřišti. Dnes jste ji viděli," řekl na tiskové konferenci po utkání Inzaghi, jehož pozice na lavičce je podle italských médií v ohrožení.

Inter dal oba góly po změně stran. Nejprve se v 51. minutě prosadil hlavou Barella, pojistku přidal v 82. minutě z pokutového kopu Lukaku. "Jeden z našich nejlepších zápasů v sezoně, zasloužené vítězství. Máme za sebou první krok a teď uděláme všechno pro to, aby se nám podařil i druhý," uvedl záložník Henrik Mchitarjan.

Inter před úterním duelem vyhrál naposledy 5. března proti Lecce. V lize se propadl až na páté místo, přesto zůstává ve hře v Lize mistrů i Italském poháru, kde je v semifinále.

"Věřil jsem, že bychom mohli sérii prolomit. V minulých utkáních jsme nehráli špatně, vytvářeli jsme si šance, jen jsme nevyhrávali. Budeme potřebovat takový výkon i v odvetě, teď se ale radujeme z úspěchu proti velmi silnému soupeři. Navíc na stadionu se skvělou atmosférou, kde se nevyhrává často," dodal sedmačtyřicetiletý Inzaghi.

Výkon italského celku ocenil i trenér Benfiky Roger Schmidt. "Byl to vyrovnaný zápas s minimem velkých šancí, bohužel jsme inkasovali jako první. Inter je výborně organizovaný a není snadné si proti němu vytvářet gólové příležitosti," konstatoval německý kouč, kterého mrzela zejména druhá branka z penalty nařízené za spornou ruku kapitána Joaa Maria. "To bylo špatné rozhodnutí sudích," zkritizoval verdikt anglického rozhodčího Michaela Olivera.

Benfica v součtu s předkoly prohrála v aktuálním ročníku Ligy mistrů ve 13. zápase poprvé. Po porážce ve šlágru portugalské ligy s Portem (1:2) neuspěla doma podruhé za sebou. "Teď musíme vyhrát v Miláně o dva góly. Čeká nás hodně práce, ale nevzdáváme se," podotkl Schmidt.

Odveta se odehraje ve středu 19. dubna. V případě postupu Interu bude mít italský fotbal zástupce ve finále. Vítěz dvojzápasu totiž narazí na lepšího z dvojice AC Milán – Neapol.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články