Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Plavání 2024

Haaland se Silvou rozebrali Bayern, výhodu do odvety si veze také Inter

Měl to být vyrovnaný souboj gigantů, ale ve druhé půli si utkání Citizens jasně přisvojili. Manchester City v prvním utkání čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů doma přehrál Bayern Mnichov 3:0. Gól a asistenci zapsal Erling Haaland a Bernardo Silva. Inter Milán si pak poradil s Benficou Lisabon na jejím hřišti 2:0. Branky dali Nicolo Barella a střídající Romelu Lukaku z penalty.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Manchester City – Bayern Mnichov

Souboj úřadujících mistrů svých zemí Manchesteru City a Bayernu nabídl opatrný začátek. V 27. minutě ale domácí záložník Rodri napřáhl zpoza vápna a nechytatelnou střelou do horního roku branky otevřel skóre. Bavorský celek v devátém utkání v této sezoně Ligy mistrů inkasoval teprve potřetí, jediné dva góly mu předtím dala ve skupině Plzeň při říjnové domácí porážce 2:4.

V 70. minutě domácí znovu udeřili. Stoper Upamecano ztratil zbytečně míč a Haaland našel centrem hlavou zakončujícího Silvu, který předtím asistoval u Rodriho branky. Svěřenci Pepa Guardioly si vytvořili velký tlak a za dalších šest minut zvýšil Haaland na 3:0. Jedenáctým zásahem v tomto ročníku potvrdil pozici nejlepšího střelce soutěže. Celkem v této sezoně nasázel v 39 soutěžních zápasech 45 gólů.

Manchester City, který ve skupině narazil na jiný německý celek Dortmund a v osmifinále vyřadil Lipsko, před vlastními diváky v Lize mistrů od září 2018 neprohrál 25. utkání po sobě (z toho 23 výher), čímž stanovil nový anglický rekord v domácí neporazitelnosti. Má tak blízko tomu, že v semifinále vyzve obhájce trofeje Real Madrid nebo Chelsea.

Fotbalisté City vyhráli deváté soutěžní utkání v řadě a v posledních pěti vstřelili 24 branek. Duel měl zvláštní náboj pro jejich trenéra Guardiolu, který Bayern vedl v letech 2013 až 2016 a získal s ním sedm trofejí. Mnichovský tým nastoupil v Lize mistrů poprvé pod vedením kouče Tuchela, jenž s Chelsea v květnu 2021 ve finále soutěže porazil právě Manchester City. Bayern v tomto ročníku poprvé našel přemožitele po sérii osmi výher a utrpěl nejvyšší porážku v soutěži od září 2017, kdy stejným poměrem podlehl venku Paris St. Germain.

Úvodní utkání čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů:

Manchester City – Bayern Mnichov 3:0 (1:0)

Branky: 27. Rodri, 70. Silva, 76. Haaland. Rozhodčí: Manzano – Barbero, Nevado – Munuera (video, všichni Šp.). ŽK: Silva – Davies, Pavard. Diváci: 52 257.

Sestavy:

Manchester: Ederson – Akanji, Dias, Aké, Stones – Rodri, Silva – De Bruyne (68. Álvarez), Gündogan, Grealish – Haaland. Trenér: Guardiola.

Bayern: Sommer – Pavard, Upamecano, De Ligt, Davies (80. Cancelo) – Goretzka, Kimmich – Coman, Musiala (69. Mané), Sané – Gnabry (80. Müller). Trenér: Tuchel.

Inter dal oba góly na stadionu Benfiky po změně stran. Nejprve se v 51. minutě prosadil Barella, pojistku přidal v 82. minutě z pokutového kopu Lukaku. Svěřenci trenéra Inzaghiho triumfovali venku po šesti soutěžních duelech. Vítěze dvojzápasu čeká v semifinále AC Milán, nebo Neapol.

Inter, který na podzim ve skupině dvakrát zdolal Plzeň, neprohrál ani čtvrté vzájemné pohárové utkání a v soutěžích UEFA vyhrál teprve druhé z 11 utkání na portugalské půdě. V pohárech může přejít přes některé z portugalských mužstev ve vyřazovacích dvojzápasech pošesté za sebou. V osmifinále vyřadil Porto.

Benfica Lisabon – Inter Milán 0:2 (0:0)

Branky: 51. Barella, 82. Lukaku z pen. Rozhodčí: Oliver – Burt, Bennett (všichni Angl.) – Van Boekel (video, Niz.). ŽK: A. Silva – Brozovič, Džeko. Diváci: 62 594.

Sestavy:

Benfica: Vlachodimos – Gilberto, A. Silva, Morato, Grimaldo – Chiquinho, Florentino (64. Neres) – Joao Mário, Rafa Silva, Aursnes – Ramos. Trenér: Schmidt.

Inter: Onana – Darmian, Acerbi, Bastoni (90.+1 De Vrij) – Dumfries (86. D'Ambrosio), Barella, Brozovič, Mchitarjan, Dimarco (63. Gosens) – Martínez (63. Correa), Džeko (63. Lukaku). Trenér: Inzaghi.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články