Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Nečeká nás žádné peklo, ale stadion je to obrovský, říká Horváth před zápasem s Barcelonou

Sám už si proti Barceloně zahrál, teď jede s Viktorií Plzeň do Španělska jako asistent trenéra Michala Bílka. v říjnu 2011 vedl Pavel Horváth Plzeň v Barceloně do zápasu jako kapitán, ve středu bude sledovat zápas v Lize mistrů z lavičky. Sedmačtyřicetiletý bývalý záložník věří, že si současný český mistr zahraje na slavném stadionu Camp Nou víc než tehdy, kdy podlehl 0:2. Sestřihy zápasů Ligy mistrů můžete sledovat na ČT sport.

Pavel Horváth
zdroj: ČT4 autor: Miroslav Chaloupka

"Vzpomínek je spousty. Zápas samotný nám bohužel úplně nevyšel. Výsledek byl přijatelný, ale fotbalově jsme si moc nezahráli. Doufám, že kluci, co nastoupí zítra, si zahrají víc než my tenkrát," řekl Horváth před odletem do Barcelony.

Svým svěřencům zatím příliš rad před duelem na Camp Nou nedával. "Pro spousty z nich je to stejně jako tehdy pro nás poprvé takovýhle zápas. Sami si to musí navnímat a vyrovnat se s tím," poznamenal Horváth.

Jím vedený tým před 11 lety inkasoval v Barceloně první gól v 10. minutě a druhou branku dostal v závěru. "Mužstvo, které nastoupí za Barcelonu, a i to naše, je úplně jiné. Spíš je to takové vzpomenutí, že jsme tam už byli. Ale tenhle zápas bude úplně jiný," řekl Horváth. "Věřím, že kluci budou úspěšnější než my, že si zahrají víc fotbal, a mohli bychom být i úspěšnější, co se týká zisku bodů," doplnil bývalý tvořivý záložník.

Hlavní útočnou hvězdou Barcelony je kanonýr Robert Lewandowski, který po letním příchodu dal v úvodních čtyřech kolech španělské ligy pět branek. "On moc nepolevil ze statistik, jaké měl v minulosti. Lewandowski v jakémkoliv týmu bude varování. Není tam sám, je tam spousta dalších skvělých hráčů," uvedl Horváth. "Třeba Raphinha má obrovskou formu," dodal.

"Věřím, že na to jsme připraveni. Kluci si budou pomáhat, budou blízko u sebe, aby tihle extra nebezpeční hráči neměli moc prostoru a mohli jsme je ubránit," dodal Horváth.

Myslí si, že styl Viktorie by Barceloně nemusel vyhovovat. "To, jak bráníme my, jim nemusí úplně vonět. Věřím, že dokážeme hráče, které jsme zmiňovali a jsou individuálně skvělí, dostat do situací, které nebudou komfortní. A že dokážeme na Barceloně překvapit," řekl Horváth.

Nečeká, že by Barcelona proti Plzni šetřila opory. "Něco proběhlo v médiích, ale to jsou jen spekulace. Jde o první zápas ve skupině, hrají doma. Osobně si nemyslím, že bude na hřišti šest nových hráčů. Budou hrát naplno," mínil Horváth.

Stadion Camp Nou má kapacitu zhruba 100 tisíc míst a je největší v Evropě. "Všichni možná budou čekat bouřlivou atmosféru, ale nemyslím si, že je tam nějaké peklo, co se týká fanoušků. Spíš je tam hodně lidí, obrovský stadion a hřiště vypadá opticky veliké. Pro některé to může být překvapivé," uvedl Horváth.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články