Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Klopp v sedmém nebi: Skóre 7:6 zní bláznivě, protože to bláznivé je

Bylo to utkání, které bylo pro něj jako stvořené. Drama až do samotného konce, přestřelka, emoce. Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp po nervy drásající odvetě semifinále Ligy mistrů ocenil výkon AS Řím, který doma zvítězil 4:2 a málem dotáhnul ztrátu 2:5 z úvodního duelu. Nažhaveni – to je to správné slovo pro odhodlání jeho týmu před vysněným finále v Kyjevě proti obhájci titulu Realu Madrid.

Jürgen Klopp
zdroj: Reuters

Domácí sice po poločase prohrávali 1:2, ale ve druhé půli předvedli velký obrat a sahali po prodloužení. Krátce po čtvrtém gólu, který dal až ve čtvrté minutě nastavení z penalty Radja Nainggolan, ale rozhodčí zápas ukončil.

"Smekám před Římem a trenérem Eusebiem Di Francescem za to, co předvedli," řekl Klopp. "Celkové skóre 7:6 zní bláznivě, protože to bláznivé je. Neumím si představit, že by se ještě hrálo prodloužení. Do Ligy mistrů jsme vstoupili ve čtvrtém předkole a teď jsme ve finále. Jsem hrozně moc šťastný za hráče, klub i naše fanoušky," doplnil padesátiletý trenér.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání AS Řím - Liverpool

Hráče Liverpoolu přes nepovedenou druhou půli nekritizoval. "Samozřejmě můžeme být lepší, chyběla nám trpělivost. Ale bylo to těžké a všichni podali obětavý výkon. Myslím, že tři záložníci byli nejlepší hráči, museli tam lepit díry," konstatoval Klopp.

Zkušenost vs. nažhavenost

Podle něj nemůže být v Lize mistrů nikdo zkušenější než Real Madrid. "Myslím, že tak 80 procent z týmu, který byl ve čtyřech finále za posledních pět let, je pořád spolu. Takže oni jsou zkušení, a my ne. Ale budeme na ně připraveni a opravdu nažhaveni," prohlásil Klopp.

Bývalý kouč Dortmundu bude chtít 26. května v Kyjevě vylepšil svou tristní bilanci. Během kariéry v Německu a Anglii totiž prohrál pět z šesti pohárových finále. "S Liverpoolem jsme nevyhráli Ligový pohár ani Evropskou ligu. Lidé mi na ulici neděkují, že jsem tým dovedl do finále a v Melwoodu (tréninkovém centru klubu) nevyvěšují stříbrné medaile. Je to škoda, ale taková je prostě hra. Takže máme před sebou ještě nějakou práci," upozornil Klopp.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články