Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Převaha Bayernu vyzněla do ztracena, Real je krok od vítězného hattricku

Dvojnásobný počet střeleckých pokusů, množství rohových kopů ani vyšší procento v držení míče nestačilo Bayernu Mnichov k postupu do finále Ligy mistrů. Odveta semifinále milionářské soutěže skončila na stadionu Santiaga Bernabéua nerozhodným výsledkem 2:2, což vzhledem k výhře 2:1 v úvodním duelu zajistilo vstupenku do Kyjeva obhájcům titulu. Real Madrid je proto už jen jeden zápas od třetího triumfu v LM za sebou. 

Za chyby se platí a obzvlášť v Champions League. Fotbalisté bavorského velkoklubu darovali v obou utkáních vlastními minelami soupeři gól. "Bílý balet" nemilosrdně trestal a 26. května vyzve na Olympijském stadionu v Kyjevě lepšího z dvojice Liverpool – AS Řím.

Hosté v Madridu vedli od třetí minuty po brance Joshuy Kimmicha, který využil zaváhání domácího kapitána Ramose. Za osm minut však milimetrově přesný centr Marcela zužitkoval hlavou Karim Benzema a stejný hráč dokonal krátce po změně stran obrat. Gólman Ulreich nepochopitelně zazmatkoval, minul zpětnou přihrávku Tolissa a francouzský útočník snadno skóroval. Bayern už poté z trvalého tlaku dokázal jen vyrovnat zásluhou Jamese Rodrígueze.

Úřadující německý šampion se nicméně mohl cítit poškozen spornými výroky hlavního rozhodčího Cüneyta Cakira. Turecký sudí totiž odpustil španělskému celku minimálně jeden pokutový kop. Vendeta za loňské vyřazení ve čtvrtfinále i proto nevyšla.

Bayern začal aktivně a záhy potěšil své fanoušky. Třiadvacetiletý reprezentant Kimmich navázal na vedoucí branku z úvodního vzájemného souboje a z pozice pravého obránce se radoval v tomto ročníku LM už počtvrté, navíc k tomu přidal tři asistence.

Real poté udeřil před vlastními příznivci ve 42. střetnutí v evropských pohárech za sebou a vyrovnal rekord Tottenhamu. Ve 33. minutě si ovšem FCB mohl vzít vedení zpět, ale Lewandowski Navase nepropálil a z dorážky překopl břevno Rodríguez.

Před odchodem do kabin se následně Mnichované dožadovali penalty za Marcelovu ruku. Hned po přestávce nabídli velkou chybou Benzemovi jeho 55. trefu v LM v kariéře a museli dotahovat manko.

Alabovi o chvíli později zabránil ve srovnání Navas a Lewandowski se marně dožadoval další penalty. Zvýšit na 3:1 mohl naopak nejlepší střelec soutěže Ronaldo, jenže sám před Ulreichem mířil ve vynikající pozici nad.

Bayern vsadil v závěrečné třetině odvety vše na jednu kartu. V 63. minutě skóroval Rodríguez a postupový gól měl na kopačce Tolisso. Real nicméně zachránil reflexem Navas a v nastavení nerozvlnil síť ani hlavičkující Hummels.

Obhájce trofeje nakonec postupovou remízu 2:2 ubránil a z pozice nejúspěšnějšího týmu Ligy mistrů bude koncem května usilovat už o třináctý triumf. Bayern počtvrté za posledních pět sezon skončil v semifinále. 

Odvetné semifinálové utkání fotbalové Ligy mistrů:

Real Madrid - Bayern Mnichov 2:2 (1:1)

Branky: 11. a 46. Benzema - 3. Kimmich, 63. Rodríguez. Rozhodčí: Cakir - Duran, Ongun - Göcek, Simsek (všichni Tur.). ŽK: Modrič, Lucas Vázquez, Varane, Casemiro (všichni Real). Diváci: 77 459. První zápas: 2:1, postoupil Real.

Real: Navas - Lucas Vázquez, Varane, Ramos, Marcelo - Kroos, Modrič, Kovačič (73. Casemiro), Asensio (88. Nacho) - Benzema (72. Bale), Ronaldo. Trenér: Zidane.

Bayern: Ulreich - Kimmich, Süle, Hummels, Alaba - Tolisso (74. Wagner), Alcántara - Müller, Rodríguez (84. Martínez), Ribéry - Lewandowski. Trenér: Heynckes.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články