Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Schick i Řím věří v další obrat, Liverpool ho ovšem nehodlá připustit

V letošním ročníku Ligy mistrů zdolali na Stadio Olimpico londýnskou Chelsea a Barcelonu 3:0. Fotbalisté AS Řím se proto nevzdávají ani tentokrát, přestože v úvodním duelu semifinále milionářské soutěže prohráli v Liverpoolu 2:5. Zmíněný výsledek s favorizovanými soupeři by je totiž do vysněného finále posunul. Tým z města Beatles nicméně v aktuální sezoně LM nenašel přemožitele a úctyhodnou sérii touží prodloužit. On-line reportáž z utkání AS Řím - Liverpool sledujte od 20:45 na webu ctsport.cz. 

Utkání Liverpool - AS Řím
zdroj: imago sportfotodienst autor: Colorsport / Paul Greenwood

Liverpool se před týdnem dostal po 70. minutách do pětibrankového vedení, když se dvakrát prosadili bývalý hráč AS Řím Mohamed Salah s Robertem Firminem a jednou Sadio Mané. V závěru ale citelně polevil, což Edin Džeko s Diegem Perottim potrestali a oživili postupové naděje "Giallorossi". 

"Na konci prvního zápasu jsme viděli, že Liverpool vzadu není tak silný jako vpředu, takže máme šanci doma vstřelit tři góly. Musíme jít do odvetného utkání beze strachu a s velkým odhodláním," prohlásil Schick, který v sobotu skóroval proti Chievu.

Letní posila ze Sampdorie se prosadila v posledních dvou duelech Serie A a také v Liverpoolu jako náhradník výrazně oživila hru. V odvetě by proto měla nastoupit na pravé straně tříčlenného útoku. "Lidé říkali, že na tuto pozici není stavěný, ale fyzicky se hodně zlepšil. Na křídle potřebujete hodně běhat a Schick to dokáže," řekl trenér Eusebio Di Francesco.

Italské mužstvo v této sezoně neinkasovalo před vlastními příznivci ani v jednom z pěti zápasů LM a ve čtvrtfinále dokázalo vyřadit Barcelonu navzdory úvodní porážce 1:4. "Známe svou opravdovou sílu a víme, že fanoušci jsou naším dvanáctým hráčem. Doma jsme v Evropě ještě nedostali gól a porazili jsme Chelsea i Barcu 3:0, což nám dodává sebevědomí. Máme padesátiprocentní šanci na postup," uvedl brankář Alisson Becker.

Liverpool si chce naopak i po středečním klání ve věčném městě udržet neporazitelnost v aktuálním ročníku Champions League. "Na Anfieldu jsme si vytvořili dobrý základ a teď musíme práci dodělat v Římě," burcoval kouč Jürgen Klopp. 

Lize mistrů se věnoval i nový díl Fotbal fokus podcastu: (od 48:50)

Jeho svěřenci jsou nejproduktivnějším týmem hlavní fáze soutěže s 38 vstřelenými góly. Hned 28 z nich obstaralo ofenzivní trio Salah, Firmino, Mané. "Chceme vyhrát i v Římě a postoupit do finále. Domácí potřebují dát góly. Víme, že nás čeká pekelná atmosféra. Musíme být proto připraveni fyzicky i psychicky," doplnil obránce Trent Alexander-Arnold.

"Reds" se naposledy probojovali do finále LM v roce 2007, AS Řím hrál dosud o prestižní titul jen v PMEZ v roce 1984, kdy prohrál právě s anglickým celkem. Hlavním rozhodčím bude velezkušený Slovinec Damir Skomina.

Předpokládané sestavy:

AS Řím: Alisson - Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov - Nainggolan, De Rossi, Pellegrini - Schick, Džeko, El Shaarawy.

Liverpool: Karius - Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson - Wijnaldum, Henderson, Milner - Salah, Firmino, Mané.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články