Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Chance Extraliga 2023/2024

Juventus chce potvrdit s Portem dobrou bilanci. Vaclíkova Sevilla přivítá Dortmund

Ještě nikdy s nimi neprohráli. A skvělou bilanci proti Portu by fotbalisté Juventusu rádi potvrdili také v úvodním osmifinále Ligy mistrů na hřišti portugalského celku. Utkání bude specifické duo Pepe, Cristiano Ronaldo, které dříve společně hrálo v dresu Realu Madrid, ale nyní se postaví poprvé proti sobě. V druhém středečním utkání přivítá rozjetá Sevilla, kde působí i český reprezentační brankář Tomáš Vaclík, Dortmund.

Cristiano Ronaldo v dresu Juventusu
zdroj: ČTK/ABACA/ autor: Laporta Salvatore

Juventus v předchozích pěti pohárových zápasech s Portem čtyřikrát zvítězil a jednou remizoval. Soupeři se naposledy potkali před čtyřmi lety v osmifinále, které ovládli italští šampioni po výhrách 2:0 venku a 1:0 doma.

"Portu se obecně doma daří proti velkým týmům. Nicméně Juventus zná Porto velmi dobře. Jsem si jistý, že to nebude snadné, ale jsme připraveni tam sehrát velké utkání," řekl obránce Juventusu Alex Sandro, jenž v portugalském mužstvu dříve působil stejně jako jeho brazilský spoluhráč Danilo. Osmifinále bude specifické i pro nejlepšího střelce "Staré dámy" a kapitána portugalské reprezentace Cristiana Ronalda.

Porto by chtělo navázat na výkony v základní skupině, kde v pěti zápasech po sobě neprohrálo a celkem 467 minut neinkasovalo. Juventus zase na podzim venku vyhrál všechny tři duely LM a naposledy porazil Barcelonu hladce 3:0.

"Doufám, že vyhrajeme, ale bude to těžké. Juventus má skvělé hráče a Cristiano je pro mě tím nejlepším na světě. Pokusíme se odevzdat maximum, věřit pokynům trenéra a bojovat o postup," prohlásil kapitán Porta Pepe. "Souboj s Cristianem bude zajímavý, nikdy jsem proti němu nehrál, jenom mnohokrát trénoval," dodal bývalý obránce Realu Madrid.

Úřadující vítěz Evropské ligy ze Sevilly zvítězil v posledních devíti soutěžních zápasech, sedmkrát za sebou nedostal gól a drží čtvrté místo ve španělské lize. Pro Vaclíka, který se nedávno vrátil po téměř dvouměsíčním zranění kolena, tak bude náročné dostat z branky marockou jedničku Jasína Bunúa.

"Dortmund má výjimečný kádr, hráče se skvělou technikou i fyzičkou. Jsou velice rychlým týmem. Budeme muset odvést výjimečnou práci, abychom je vyřadili a postoupili do čtvrtfinále," upozornil trenér Sevilly Julen Lopetegui.

Borussia tak velkou formu jako španělský soupeř nemá. Z posledních sedmi soutěžních utkání jen dvakrát vyhrála a v německé lize je šestá. Největší ofenzivní zbraň Dortmundu útočník Erling Haaland se po svalovém zranění ještě nedokázal zcela vrátit do skvělé podzimní formy.

"Naším jasným cílem je postup. Potřebujeme k tomu dva dobré výkony počínaje středou. Sevilla je dobře vedený a úspěšný klub, jejich trofeje na evropské úrovni to dokazují. Mají sílu v ofenzivě i defenzivě," uvedl dočasný trenér Dortmundu Edin Terzic.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články