Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Liverpool nemůže do Německa, s Lipskem se střetne v Budapešti

Opatření proti pandemii koronaviru komplikují život i fotbalovým týmům v Lize mistrů. Lipsko se proto střetne s Liverpoolem v úvodním osmifinále v Budapešti, protože anglický mistr nedostal výjimku k tomu, aby mohl přijet do Lipska. Hrát se proto bude 16. února na Stadionu Ference Puskáse v maďarské metropoli.

Fotbalisté Liverpoolu se radují z gólu v Bergamu
zdroj: REUTERS

V Německu platí minimálně do 17. února zákaz příjezdu ze zemí nejhůře postižených novou mutací koronoviru, mezi něž Británie patří. Lipsko se pokusilo vyjednat výjimku, aby mohlo Liverpool přivítat na svém stadionu, od policie ji ale nedostalo.

Teoreticky bylo možné odložení duelu, to se ale vzhledem k nabitému programu týmů od začátku nezdálo pravděpodobné. Další alternativou bylo přehození pořadatelství, aby se v Lipsku hrála až odveta 10. března, Liverpool ale nesouhlasil.

Náklady pro náhradní dějiště uhradí Lipsko. Podle agentur se jedná o šestimístnou sumu. "Je to samozřejmě mrzuté, ale taková je nyní situace," řekl sportovní ředitel Markus Krösche. V krajním případě mohl německý klub prohrát kontumačně 0:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články