Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Komplikace v evropských pohárech. Anglické kluby nemohou hrát zápasy na Pyrenejském poloostrově

Arsenal odehraje oba zápasy s Benficou v druhém kole Evropské ligy kvůli cestovním restrikcím mezi Portugalskem a Británií na neutrální půdě. Úvodní utkání, v němž bude domácím týmem Benfica, se uskuteční ve čtvrtek 18. února na Olympijském stadionu v Římě. Odvetu o týden později bude hostit v Řecku stadion Olympiakosu Pireus. Ze stejného důvodu odehrají svá utkání se španělskými soupeři na neutrální půdě také Manchester United a Chelsea.

UEFA také oznámila, že Manchester United nastoupí k úvodnímu zápasu vyřazovací části Evropské ligy proti San Sebastianu v Turíně na stadionu Juventusu. Utkání se neuskuteční ve Španělsku na hřišti Realu Sociedad rovněž kvůli cestovním omezením.

Na neutrální půdě absolvují nadcházející zápasy evropských pohárů i další anglické týmy. Liverpool a Manchester City poletí k osmifinálovým utkáním Ligy mistrů s Lipskem, respektive Borussií Mönchengladbach do Budapešti.

Náhradní dějiště čeká také Chelsea v osmifinále Ligy mistrů s Atléticem Madrid, které se 23. února odehraje v Bukurešti na Národním stadionu.

Naopak Leicester by měl hrát příští týden se Slavií v Praze díky výjimce od českého ministerstva zdravotnictví.

Anglickým týmům zkomplikovalo venkovní zápasy šíření britské mutace koronaviru, kvůli němuž řada zemí přistoupila ke zpřísnění opatření.

Právě kvůli nim nemůže ani norský tým Molde přivítat v úvodním souboji druhého kola Evropské ligy německý Hoffenheim, za který hraje český obránce či záložník Pavel Kadeřábek.

Dějiště muselo být změněno poté, co Norsko v rámci opatření proti šíření nové mutace nákazy covid-19 uzavřelo hranice a cestování do země povolilo jen v nezbytných případech. Duel se proto odehraje ve Villarealu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články