Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Hrál jsem nejdřív hlavou, dušoval se Can po diskutabilní penaltě v Dortmundu

Emoce v něm plály v zápase i po závěrečném hvizdu. Záložník Dortmundu Emre Can byl po odvetném čtvrtfinále Ligy mistrů s Manchesterem City nešťastný, že způsobil klíčový pokutový kop. Byl ale pevně přesvědčen o tom, že se mu míč odrazil na ruku po předchozí hře hlavou a že penalta se kopat neměla. Právě z ní vstřelil v 52. minutě anglický celek důležitou branku na 1:1 a nakonec po vítězství 2:1 postoupil mezi nejlepší kvarteto v soutěži.

Emre Can (uprostřed) z Dortmundu v utkání s Manchesterem City
zdroj: imago sportfotodienst autor: Maik Hölter

"Jako první jsem se dotkl míče hlavou a teprve poté mi spadl na ruku. Pravidla říkají, že v takové chvíli nejde o hraní rukou," popsal Can inkriminovanou situaci. "Fakt, že jsme kvůli něčemu takovému možná ztratili zápas, je hořký a hodně bolí," litoval.

Vestfálský klub ještě v úvodu druhé půle držel díky brance Judea Bellinghama postupové vedení 1:0, neboť si ze hřiště City přivezl porážku 1:2. Po vyrovnání se ale hra razantně změnila. "Museli jsme víc riskovat," konstatoval trenér Edin Terzic.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Borussia Dortmund - Manchester City

Can byl aktérem penaltové situace už v prvním střetnutí. Po jeho zákroku v pokutovém území byl ale tenkrát pokutový kop po konzultaci s videorozhodčím odvolán.

O něco podobného se německý záložník snažil i tentokrát a po závěrečném hvizdu upozorňoval na březnový verdikt Mezinárodní pravidlové komise (IFAB), která se usnesla, že ne každý dotek by měl být posuzován jako přestupek. Sudí Del Cerro nicméně po poradách s videorozhodčím penaltu kopat nechal a Riyad Mahrez z ní vyrovnal.

"Bylo mi řečeno, že mu to spadlo na ruku po hlavičce, což by hra rukou neměla být. Buďme ale upřímní, kdyby se stejná situace přihodila na druhé straně, také budeme volat po odpískání pokutového kopu," prohlásil s nadhledem kapitán Dortmundu Marco Reus.

Borussia vypadla ve čtvrtfinále Ligy mistrů potřetí za sebou a s anglickými týmy prohrála v evropských pohárech posedmé v řadě. "Musíme hráčům City poblahopřát, v obou duelech předvedli skvělý výkon a zaslouženě postoupili. Po třech odehraných poločasech jsme ale šli dál i my, proto je frustrující takhle skončit," doplnil Terzic.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články