Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Flick po vyřazení Bayernu: Když si sečtete obě utkání, byli jsme lepší než PSG

Navzdory vyřazení ve čtvrtfinále Ligy mistrů s Paris St. Germain si trenér fotbalistů Bayernu Hans-Dieter Flick myslí, že jeho svěřenci byli v součtu obou zápasů lepší. Mnichovskému klubu však podle něj jak doma, tak i venku scházela efektivita před brankou. V úterní odvetě v Parku Princů sice hosté vyhráli 1:0, ale kvůli úvodní porážce 2:3 jim to k postupu nestačilo.

Utkání PSG - Bayern Mnichov
zdroj: REUTERS

PSG tak oplatil Bayernu finálovou porážku z uplynulého ročníku. "Všichni jsme z vyřazení zklamaní. Odehráli jsme dva dobré zápasy. V obou nám scházela efektivita před brankou. Musím týmu složit kompliment za přístup a mentalitu," citoval Flicka web Bayernu, o jehož vítězství rozhodl ve francouzské metropoli Eric Maxim Choupo-Moting.

"Když si sečtete obě utkání, byli jsme lepším mužstvem," doplnil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Paris St. Germain - Bayern Mnichov

Bayern v úvodním souboji prohrál i přesto, že soupeře přestřílel 31:6. "Rozhodujícím faktorem bylo, že nám Paříž udělila v prvním duelu lekci v efektivitě. V obou zápasech jsme zkusili všechno, bojovali jsme a ukázali skvělé myšlení," měl jasno kouč.

Ofenzivní univerzál Thomas Müller mluvil o poznání střízlivěji. "Střetnutí se oproti tomu v Mnichově lišilo, v úvodní fázi jsme se k jejich brance moc nepřiblížili a prvních pár šancí měla Paříž," připomněl fakt, že útočník PSG Neymar třikrát orazítkoval brankovou konstrukci.

"Pak jsme dali gól a byli přesně tam, kde jsme potřebovali. Naše snaha a odhodlání ve druhém poločase byly vynikající, ale nedostali jsme soupeře pořádně pod tlak."  

Zklámání bylo podle něj o to větší, že Bayernu vítězství nestačilo na postup. "Dali jsme do toho krev, pot a slzy. Byly tam ale i chyby. Paříži patří respekt. Jejich ofenziva je neuvěřitelná," konstatoval dvojnásobný vítěz Ligy mistrů z let 2013 a 2019.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články