Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Guardiola se po postupu těšil na víno a hlásil: Začínáme budovat klubovou historii a chceme víc

K favoritům na triumf v Lize mistrů se řadí rok co rok, ale v předchozích třech sezonách kousali vyřazení ve čtvrtfinále. Letos fotbalisté Manchesteru City zmíněnou sérii zlomili a podruhé postoupili mezi nejlepší kvarteto, poprvé od ročníku 2015/16. Trenér Pep Guardiola byl po vítězství 2:1 v Dortmundu, kde jeho svěřenci navázali na totožný výsledek z domácího utkání, velmi spokojen.

Fotbalisté a realizační tým Manchesteru City oslavují gól
zdroj: REUTERS

"Je to úžasné," řekl španělský kouč. "Je to teprve podruhé, co jsme v semifinále. To není zrovna moc v rámci klubové historie, ale začínáme ji budovat," doplnil.

Suverénní lídr Premier League v Signal Iduna Parku nezačal dobře a v 15. minutě prohrával po technické střele sedmnáctiletého Judea Bellinghama. Následně však převzal iniciativu, kterou po změně stran zúročili trefami Riyad Mahrez a Phil Foden.

"Až na úvodních patnáct minut jsme hráli skvěle. Proti PSG se v tom budeme snažit pokračovat," zmínil Guardiola dalšího soupeře, jenž ve čtvrtfinále vyřadil Bayern.   

Po závěrečném hvizdu ale o celku z francouzské metropole více hovořit nechtěl. "Podruhé v historii jsme mezi skutečnou evropskou elitou. O Paříži teď přemýšlet nechci, chci oslavovat. Nevím, jaké si dám víno, ale nějaké určitě," zasmál se.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Borussia Dortmund - Manchester City

Loni zastavil Manchester City ve čtvrtfinále milionářské soutěže Lyon, předloni Tottenham a v ročníku 2017/18 Liverpool. "Konkurence v Lize mistrů je obrovská. Pracujete v ní deset měsíců a sem tam jste souzeni za jeden zápas. Když jste vyřazeni, je sezona hodnocena jako neúspěšná. To není fér," konstatoval Guardiola.  

"Hráči a realizační tým v předchozích letech trpěli, i proto je z psychologického hlediska místenka v semifinále důležitá. A když už jsme v něm, chceme samozřejmě víc," dodal a neopomněl připomenout dosavadní veleúspěšnou sezonu.

"Od titulu v Premier League nás dělí tří vítězství, jsme v semifinále Champions League, v semifinále FA Cupu a také ve finále Carabao Cupu. Je neuvěřitelné, co se nám zatím podařilo. Nebudu ale mluvit o tom, že chceme vyhrát všechno. Jediné, na co se teď soustředíme, je další zápas."

Zdroj
ČT sport, Sky Sports, UEFA.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články