Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Guardiola: Odveta v Plzni bude mnohem náročnější

Plzeň - Trenér fotbalistů Bayernu Mnichov Josep Guardiola je přesvědčen, že úterní utkání Ligy mistrů na hřišti Viktorie Plzeň bude pro jeho svěřence mnohem náročnější, než byl první zápas v Mnichově, ve kterém obhájce trofeje vyhrál jasně 5:0. Na západ Čech si ale přijel pro vítězství, které by mohlo německému šampionovi zajistit v předstihu postup do osmifinále. Podrobný on-line přenos z utkání nabídne v úterý od 20:45 náš web.

Pep Guardiola na tiskové konferenci
zdroj: ČTK/AP autor: Matthias Schrader

"Máme velkou šanci získat klid a postoupit, proto ji chceme využít," řekl Guardiola na dnešní tiskové konferenci v Plzni, která kvůli menším problémům na letišti začala s téměř hodinovým zpožděním. "Na druhou stranu jsem si ale jistý, že to pro nás bude mnohem těžší zápas než v Mnichově. Plzeň je nebezpečný tým, což ukázala výhrou 6:1 nad Jabloncem," dodal.

Podobně to vidí i záložník Bastian Schweinsteiger. "Určitě to bude jiné utkání. V Mnichově to pro ně byl asi výjimečný zápas. Domácí publikum hraje svou roli, proto očekávám, že Plzeň bude směrem dopředu mnohem nebezpečnější. Určitě udělají vše pro to, aby nám to ztížili," řekl německý reprezentant.

Oproti prvnímu utkání nemůže Bayern počítat se zraněným Arjenem Robbenem, který do Plzně ani nedorazil. "Už je na tom lépe, ale ještě není stoprocentně připraven, proto jsme ho nechali doma, aby mohl hrát v dalším zápase," vysvětlil Guardiola. Na marodce bavorského giganta figurují také Thiago Alcántara, Claudio Pizarro a Xherdan Shaqiri.

Bayern útočí na deváté vítězství v Lize mistrů za sebou, čímž by vyrovnal rekord Barcelony. "Samozřejmě chceme pokořit každý rekord, který můžeme. Tedy i tento," řekl Schweinsteiger.

Je nám líto, video expirovalo.
Guardiola nechce utkání s Plzní podcenit
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články