Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Plzeň se kála kvůli lístkům na Bayern. Nezmizí i vstupenky na City?

Praha - Vedení Viktorie Plzeň si před venkovním utkáním s Bayernem Mnichov pořádně rozhněvalo své fanoušky. Na pokladnách se totiž k zápasu Ligy mistrů neobjevilo slibované množství lístků, mnozí tak ve Štruncových sadech nocovali zbytečně. Kotel pak dal svou nevoli najevo při ligovém utkání se Slavií. V prvním poločase se na jindy zcela zaplněné tribuně objevily nápisy "Against modern football - Dnes fandí cestovky". Podobná situace by se přitom mohla opakovat.

V prvním poločase bylo v Doosan Areně výstražné ticho, až pak se začala prázdná sekce kotle zaplňovat. Hráči Plzně z toho měli hlavu kolem a následnou remízu 1:1 se Slavií přičítali právě absenci fanoušků. Ti však byli rozhořčení – nejdříve šéfové Plzně mluvili o tisíci vstupenek, jenže do prodeje jich nakonec mělo jít pouze 750.

I tohle číslo ale podle mnohých příznivců západočeského klubu, kteří před branami stadionu nocovali, neodpovídalo realitě. "Muselo jich být tak okolo tří stovek," řekl jeden z fanoušků v hospodě Na Spilce, kde si následně vedení Viktorie před věrnými sypalo popel na hlavu. "Je to v cestovkách," poukazoval jeden z fandů, kam mohly lístky doputovat.

Tomuto nařčení se však majitel Viktorie Tomáš Paclík bránil. "Nemáme žádný důvod jim to dávat. Jako klub z nich nic nemáme, cestovky dělají vždycky jen byznys," uvedl s tím, že do budoucna by měl být systém rozdělování vstupenek daleko transparentnější, aby nedocházelo k mafiánským praktikám. "Někteří mě zkoušeli kontaktovat, a když jsem je vyhodil, zkoušeli to jinak," uvedl Paclík.

Změny měly přijít už na venkovní zápas s Manchesterem City, do prodeje by se mělo dostat 1 300 lístků. Už před venkovním utkáním s Bayernem však v některých cestovních kancelářích přijímali objednávky pro zápas na ostrovech. "Podepsanou smlouvu máme jedině se Slan Tour, s dalšími jinými kancelářemi nic uzavřené nemáme, a jestli už teď nabízí zájezdy, může se stát, že lístky mít nebudou," uvedl generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Podle zjištění webu ČT sport je takových kanceláří nejméně pět vč. jedné slovenské; některé dokonce utkání Manchester City – Plzeň prodávají v balíčku s dalším zápasem Ligy mistrů, např. Arsenal – Marseille o den dříve. Teoreticky by se tak mohlo stát, že slibovaný počet lístků opět nebudou mít ani fanoušci.

Nejbližší šanci, jak získat vstupenky na LM, budou mít příznivci Plzně už od středy. Na domácí odvetu s úřadujícím vítězem LM se do prodeje dostane posledních 350 lístků ve třech cenových kategoriích od 2 000 do 3 800 korun. Ceny lístků do mnichovské Allianz Areny přitom začínaly v přepočtu na 1 040 korunách.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články