Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bayern otočil s Herthou, Daridovi pokazil ligovou premiéru vlastní brankář

Berlín – Sérii neporazitelnosti Bayernu Mnichov v německé lize nezastavili ani fotbalisté Herthy Berlín. Nováček soutěže sice na hřišti úřadujícího mistra vedl, ale Bavořané zápas obrátili, vyhráli 3:2 a pojistili si vedení v soutěži. Zvítězila i Borussia Dortmund, která ve šlágru 10. kola zdolala v derby Schalke 3:1. Freiburg při bundesligové premiéře Vladimíra Daridy podlehl 0:3 Hamburku, jeden ze soupeřů Liberce v základní skupině Evropské ligy doplatil na tři chyby brankáře Olivera Baumanna.

Mistrovský Bayern po středeční drtivé výhře 5:0 nad Plzní v Lize mistrů prodloužil neporazitelnost v německé soutěži o 35. zápas. Domácí ale museli dohánět náskok nováčka soutěže, protože už ve čtvrté minutě se popáté v sezoně gólově prosadil nejlepší klubový střelec Kolumbijec Adrián Ramos.

Bayern ale dvěma brankami Maria Mandžukiče skóre otočil a třetí gól bavorského celku přidal za další tři minuty Mario Götze. Hertha už skóre pouze zkorigovala po trefě Änise Ben-Hatiry a poprvé po čtyřech utkáních vyšla bodově naprázdno.

Dortmund vedl v utkání se Schalke od 14. minuty, kdy se pošesté v sezoně prosadila letní posila ze St. Etienne, útočník Pierre-Emerick Aubameyang. Domácí mohli ještě do přestávky vyrovnat, ale Kevin-Prince Boateng neproměnil pokutový kop. Brankář Roman Weidenfeller zneškodnil čtvrtou penaltu z posledních osmi, kterým v německé lize čelil.

Po přestávce pak zvýšil vedení žlutočerných Turek Nuri Sahin. Domácí se znovu dostali na dostřel zásluhou trefy Maxe Meyera, druhou ligovou výhru Dortmundu za sebou ale potvrdil čtvrt hodiny před koncem polský reprezentační záložník Jakub Blaszczykowski.

Freiburg padl po chybách kapitána 

Třiadvacetiletý kapitán Freiburgu brankář Oliver Baumann poprvé zaváhal ve 37. minutě, kdy vyběhl za hranici pokutového území na dlouhý nákop, míč ale podskočil a Maximilian Beister zamířil pohodlně do prázdné branky. Prakticky stejná situace se opakovala dvě minuty po přestávce, kdy Baumann neudržel dlouhý nákop v ruce a do prázdné branky mířil Pierre-Michel Lasogga.

Poslední chyby se mládežnický reprezentant Německa dopustil v 63. minutě, kdy jen vyrazil lehkou střelu Beistera a míč do sítě pohotově dorazil dobíhající Rafael van der Vaart. Kromě Daridy nastoupil v základní sestavě Freiburgu i stoper Pavel Krmaš, třetí český hráč Václav Pilař se dostal na hřiště na posledních sedm minut. Na straně vítězů zůstali záložník Petr Jiráček a brankář Jaroslav Drobný jen na lavičce. 

Pospěch vyhrál, Morávek nikoliv

Z českých fotbalistů zasáhl do zápasového programu ještě obránce Zdeněk Pospěch, jehož Mohuč si v domácím prostředí poradila s Braunschweigem 2:0, záložník Jan Morávek byl u prohry Augsburgu na hřišti Leverkusenu 1:2. Oba odehráli celé utkání.

Jan Polák se v utkání Wolfsburgu s Brémami dostal na hřiště až v 39. minutě místo zraněného Slobodana Medojeviče a pomohl k výhře svého týmu 3:0. "Vlci" se díky vítězství bodově dotáhli na čtvrtou Herthu. V dresu soupeře zůstal jen mezi náhradníky obránce Theo Gebre Selassie.

Německá fotbalová liga - 10. kolo:

Bayern Mnichov - Hertha Berlín 3:2 (30. a 51. Mandžukič, 54. Götze - 4. Ramos, 59. Ben Hatira), Hannover - Hoffenheim 1:4 (57. Sane - 62. a 64. Firmino, 10. Salihovič z pen., 18. Herdling), Leverkusen - Augsburg 2:1 (34. Rolfes, 83. Can - 24. Hahn), Mohuč - Braunschweig 2:0 (8. a 68. Okazaki), Schalke - Dortmund 1:3 (62. Meyer - 14. Aubameyang, 51. Sahin, 74. Blaszczykowski ), Wolfsburg - Brémy 3:0 (7. Arnold, 72. Olič, 89. Perišič).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články