Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Další prohrané semifinále do rekordní sbírky. Těžká rána, byli jsme blízko, hlesl Guardiola

Patří mezi top trenéry světa. Pro mnohé je vůbec tím nejlepším. I seznam trofejí ve sbírce mluví za vše. Jenže z Pepa Guardioly se zároveň stává král prohraných semifinále Ligy mistrů. Ve středu neuspěl v této fázi už pošesté, což se žádnému kouči ještě nestalo. Španělský taktik, který milionářskou soutěž už dvakrát vyhrál, po selhání v závěru odvety s Realem Madrid mluvil o tvrdé ráně, po které hráči Manchesteru City budou potřebovat nějaký čas na vzpamatování.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih zápasu Real Madrid - Manchester City

"Byli jsme blízko, opravdu blízko," řekl zklamaný Guardiola televizní stanici BT Sport. Manchester vyhrál před týdnem doma 4:3 a po Mahrezově brance vedl na stadionu Santiaga Bernabeua ještě v 90. minutě. Pak ale dvěma góly srovnal stav dvojzápasu střídající Rodrygo a v prodloužení dokonal velký obrat z penalty 15. gólem v soutěži nejlepší střelec tohoto ročníku Benzema.

"První poločas jsme nehráli dost dobře, po vstřeleném gólu jsme se ale dostali do tempa a vypadalo to, že máme vše pod kontrolou. Pak ale vysunuli na hrot stopera Militaa, pokusili se vytvořit tlak centrovanými míči do pokutového území a padly z toho dvě branky," litoval Guardiola, který ale přijal prohru sportovně.

"Nesehráli jsme nejlepší zápas, ale to je normální. V semifinále hráči cítí tlak. Fotbal je nepředvídatelný, je to hra, v historii už se takový obrat stal mnohokrát. Výsledek musíme akceptovat," zhodnotil dvojnásobný vítěz milionářské soutěže, který vypadl v semifinále pošesté v kariéře. Stejný počet semifinálových neúspěchů má na kontě už jen José Mourinho.

"Už jsem zažil spoustu opravdu těžkých porážek. Třeba s Barcelonou proti Chelsea, když šlo také o finále Ligy mistrů. Ale ano, i tentokrát je to velká rána, to nebudu popírat," přiznal Guardiola. Jeho tým je ve hře o poslední trofej, v anglické lize má bodový náskok na Liverpool.

"Potřebujeme trochu času, den nebo dva, musíme tuhle porážku zpracovat a znovu se vrátit. Máme ještě čtyři zápasy do konce sezony," dodal jednapadesátiletý Španěl. V neděli čeká "citizens" domácí duel s Newcastlem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články